Belföld

Hunvald György független polgármesterjelöltként indulna

Hunvald György bejelentette: független polgármesterjelöltként akar indulni Erzsébetvárosban az őszi önkormányzati választáson. 

Hunvald György független polgármesterjelöltként indulna
Már Hunvald György is elhagyta a rendre kínos ügyekbe keveredő MSZP-t
Fotó: MH

Kilépett az MSZP-ből az előző héten - jelezte a volt szocialista polgármester a Facebook-oldalán közzétett hétfői posztjában.

Objektum doboz

Hunvald György az ellenzéki oldal legesélyesebb jelöltjének tartja magát a VII. kerületben. Kiemelte: ötezer helyi választópolgár az év első öt hónapjában aláíróíveken kérte, hogy induljon független polgármesterjelöltként. Ősszel az lehet a VII. kerület új polgármestere, aki 6500 szavazatot kap - tette hozzá. 

Hunvald György kitért arra is, hogy az MSZP-ben elfogadták és megértették a kilépéséről hozott döntését.

Hangsúlyozta, azért tért vissza a „helyi politika fősodrába”, mert „meghurcolt politikusként” szerette volna, ha a választók „rehabilitálni” tudnák egy választáson. „Néhány ellenzéki párt” azonban kizárta a lehetőségét is annak, hogy akár csak közös ellenzéki képviselőjelöltként indulhasson. „Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem” - írta. 

Modern, innovatív és zöld programmal indul, amelyet a következő hetekben hamarosan bemutat; mellébeszélés helyett egyértelmű és határozott válaszokkal készül, például a bulinegyeddel összefüggő problémákra is - írta. 

Hunvald György 2010 körül mintegy két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban, és eddig jogerősen egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A 2016 júniusában kezdeményezett perújítási eljárásban az ügyészség idén június végén letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte hűtlen kezelés miatt a volt polgármesterre. A vádhatóság több mint tíz évvel ezelőtti megbízások, illetve munkaszerződések miatt kéri a megbüntetését. Az ügyészség szerint a vádlott VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, és ezzel mintegy 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak.