Belföld

Átgondolatlan és szakszerűtlen önkormányzati beruházások Szegeden

Az újszegedi liget és a Partfürdő felújítása után a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése az újabb példája annak, hogy átgondolatlan és szakszerűtlen önkormányzati beruházások zajlanak Szegeden - jelentette ki a Fidesz helyi szervezetének alelnöke csütörtökön a Tisza-parti városban.

Átgondolatlan és szakszerűtlen önkormányzati beruházások Szegeden
Az újszegedi liget és a Partfürdő felújítása után a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése az újabb példája annak, hogy átgondolatlan és szakszerűtlen önkormányzati beruházások zajlanak Szegeden - jelentette ki a Fidesz helyi szervezetének alelnöke csütörtökön a Tisza-parti városban
Fotó: Szeged Ma

Tápai Péter sajtótájékoztatóján elmondta, az egymilliárd forintos fejlesztés három városrészt érint: Tápét, Szőreget és Újszegedet.

Kifejtette: rengeteg lakossági panasz érkezett a kivitelezés kapcsán, az építkezés során előkerteket, több évtizedes fákat tettek tönkre. Noha az érintett utcák többségében 5,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben 12, 24 tonnás teherautókkal szállították az építési anyagot, ami láthatóan károkat is okozott, így többen is kártérítési eljárás indítását fontolgatják. A szélesebb utcákban zárt, a szűk utcákban nyílt csapadékelvezető rendszert építettek ki.

Az alelnök szerint a koncepciótlan beruházást az önkormányzati választások közeledtével föl is gyorsították. A szakszerűtlenséget jól mutatja a különböző közműépítések összehangolásának hiánya: a csapadékelvezető-rendszer kiépítéséhez olyan helyeken nyitottak munkagödröket, ahol az azbesztből készült ívóvízvezetéket is ki kellene cserélni, ez azonban nem történt meg - tette hozzá.

Tápai Péter emlékeztetett arra, hogy öt-hét évvel ezelőtt fejeződött be a szennyvízcsatorna-építés Szegeden, amikor ezek az utcák szilárd burkolatot kaptak. Ezt tették most tönkre, és komoly a félelem, hogy az első télen használhatatlanná válnak az utak - mondta.

Kapcsolódó írásaink

Nyilvánosak a GRECO jelentések

ĀA kormány fontos eredménynek tekinti, hogy Magyarország végrehajtotta a jelentések ajánlásait azokban az esetekben, ahol azok valós problémát kezelnek

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom