Belföld

Szili Katalin: Magyarország felelősséget visel minden magyarért

Magyarország felelősséget visel minden magyarért, éljen bárhol a világban, és ebben nagyon jó partnere a kormánynak a Rákóczi Szövetség - hangoztatta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szerdán Sátoraljaújhelyen, a szövetség összmagyar anyanyelvi táborában.

Szili Katalin: Magyarország felelősséget visel minden magyarért
Táborozó gyerekek az íjászattal ismerkednek a Rákóczi Szövetség összmagyar anyanyelvi táborában, Sátoraljaújhelyen 2019. július 31-én
Fotó: MTI/Vajda János

Kiemelte: 2010-től a kormányzat olyan nemzetpolitikát visz, amely konszenzust hozott az állampolgárság megadásában, a választójogban, az autonómiában, a nemzeti összetartozásban.

Szili Katalin a Rákóczi Szövetség programjára utalva azt mondta: ebben a táborban érzékelhető az egy nemzethez tartozás.

A politikus fontosnak nevezte, hogy a fiatalok megőrizzék „identitásunk alapját”, a magyar nyelvet.

Kijelentette: az identitás hozzásegít ahhoz, hogy a jövőnek is „megőrizzük magyarságunkat, a magyar nemzethez tartozásunkat”.

Ehhez a magyar kormány minden segítséget megad mind a Kárpát-medencében, mind a diaszpórában - tette hozzá a miniszterelnöki biztos, leszögezve: erős Magyarország áll mindenki mellett.

Kapcsolódó írásaink