Belföld

Orbán és Merkel együtt ünneplik a Páneurópai Piknik évfordulóját

Közösen emlékezik meg Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök augusztus 19-én a Páneurópai Piknik 30. évfordulójáról Sopronban - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda reggel.

Orbán és Merkel együtt ünneplik a Páneurópai Piknik évfordulóját
Angela Merkel és Orbán Viktor
Fotó: AFP/NurPhoto/Christian Marquar

A tervek szerint a két vezető, valamint a meghívott német és magyar vendégek ökumenikus istentiszteleten vesznek részt a soproni belvárosi evangélikus templomban, ahol Angela Merkel és Orbán Viktor beszédet is mond a történelmi évforduló kapcsán - mondta a sajtófőnök.

A páneurópai piknik Sopron közelében, Piuszpusztán 1989. augusztus 19-én tartott békedemonstráció fontos előzménye a vasfüggöny átvágásának, Németország egyesülésének és az Európai Unió keleti kibővülésének.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom