Belföld

„Újabb 20 ezer tonna hulladékot szállítanának Hódmezővásárhelyre Márki-Zayék”

Újabb 20 ezer tonna hulladék Hódmezővásárhelyre szállítását kezdeményezte egy olasz cég, Márki-Zay Péter független polgármester azonban erről sem tájékoztatta az embereket - jelentette ki Cseri Tamás, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő kedden az alföldi városban.

„Újabb 20 ezer tonna hulladékot szállítanának Hódmezővásárhelyre Márki-Zayék”
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere
Fotó: MH

A politikus sajtótájékoztatóján emlékeztetett, néhány napja került nyilvánosságra, hogy a polgármester tudtával összesen 12 ezer tonna Olaszországból származó hulladék befogadására és deponálására kerül sor a mintegy 40 százalékos önkormányzati tulajdonrésszel bíró FCC Hódmezővásárhely Kft. lelei úti hulladéklerakójába.

Kiderült, hogy nem egyszeri esetről van szó, újabb 20 ezer tonna tovább nem hasznosítható hulladék Hódmezővásárhelyre szállítását kezdeményezte egy másik olasz cég. Erre azonban az illetékes Pest Megyei Kormányhivatal nem adott engedélyt - tudatta a képviselő. Hozzátette: a részben önkormányzati tulajdonú vállalkozás abból keresne pénzt, hogy külföldi hulladékot fogad be a vásárhelyi telephelyre.

Cseri Tamás szerint kizárt dolog, hogy egy ilyen volumenű új üzleti tevékenységről a vállalkozás nem tájékoztatta a tulajdonos önkormányzatot. Bizonyíték is van arra, hogy a polgármester hivatalos levélben kapott értesítést a történtekről - tette hozzá.

A politikus úgy fogalmazott, érthető, hogy egy külföldi tulajdonú cég új piacok bevonásával növelni akarja a bevételeit, az azonban már nem, hogy a város polgármestere néhány tíz-, de akár százmillióért is „külföldi szemétlerakóvá tegye a várost”. A képviselő hangsúlyozta, korábban is voltak kísérletek arra, hogy „import szemetet” szállítsanak Hódmezővásárhelyre, hiszen egy hulladéklerakónak az ide érkező hulladékból van bevétele, de annak a város vezetése rendre ellenállt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom