Belföld

Biztos jövőkép a hajdúszoboszlói fiatalok számára

Czeglédi Gyula: A társadalmi szervezetek és pártok egyetértenek abban, hogy ez a város többet érdemel, azon az állásponton vannak, hogy menedzserszemléletre van szükség

Új, a városért szolgálatra kész felfogású városvezetésre van szüksége Hajdúszoboszlónak – hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak a Hajdúszoboszló polgármesteri székéért független jelöltként induló, a Fidesz által támogatott Czeglédi Gyula.

Biztos jövőkép a hajdúszoboszlói fiatalok számára
„Növelni kell a turisztikai vonzerőt”
Fotó: MH

Máshová kell a fejlesztéseknél helyezni a hangsúlyt, javítani kell a helyiek életkörülményein, és stílusváltásra van szükség a polgárokkal való kapcsolattartásban – jelentette ki lapunknak Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója, aki független jelöltként indul a polgármesteri székért az őszi önkormányzati választáson. Elmondta, elsőként a harmincas–negyvenes éveikben járó fiatalokat tömörítő Modern és Innovatív Hajdúszoboszlóért Egyesület kereste meg és kérte fel jelöltnek, hozzájuk csatlakozott a Hajdúszoboszlói Fiatalok Fóruma, a Hajdúszoboszlói Gazdakör, a pártok közül pedig a Fidesz, a Mi Hazánk és a Jobbik helyi szervezete.

„A szoboszlóiak tenni akarását azonosítom abban, hogy társadalmi szervezetek és pártok egyetértenek abban, hogy Hajdúszoboszló többet érdemel. Mindannyian azon az állásponton vannak, hogy a város megújuló vezetésében menedzserszemléletre van szükség” – fogalmazott a jelölt.

Czeglédi Gyula fontosnak nevezte, hogy tervszerűen, koncepció mentén kezdjék el a város vezetését-irányítását, akár városfejlesztésről, ifjúságpolitikáról, környezetvédelemről, akár a város gazdálkodásáról van szó. „A városvezetésnek foglalkoznia kell a vállalkozások fejlődésének lehetőségeivel, a szükséges feltételek biztosításával, a befektetők számára vonzó környezet kialakításával. Kiemelt célunk, hogy fiataljaink itt alapítsanak családot, ehhez biztos jövőképet kell kínálnunk számukra” – folytatta. Tervei közt szerepelnek az okosváros-fejlesztések is, hiszen a digitális technológia a turizmusban, a mezőgazdaságban, az oktatásban, az egészségügyben, a városüzemeltetésben és a közigazgatásban is nélkülözhetetlen.

A megoldandó problémák közt említette, hogy a város egyes részei elhanyagoltak, gondot jelent az utak, járdák állapota, a csapadékvíz-elvezetés, a külterületek infrastruktúrája fejlesztésre szorul. Szükség van a közlekedés fejlesztésére, a parkolási rend megújítására is, és hiányzik a városban egy két-háromezer fő befogadására alkalmas, fedett, multifunkcionális rendezvényközpont. Komoly célkitűzése a környezetvédelmi szempontok érvényesítése. A tervek közt említette ezer fa ültetését, napelemrendszer kiépítését, továbbá a szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését a városban. A turizmussal összefüggésben kifejtette, hogy a már megkezdett, a fürdőfejlesztéssel kapcsolatos, valamint a gyógyhelyfejlesztési stratégia részeként elindított projekteket be kell fejezni, és annak függvényében, hogy a következő uniós ciklusban mekkora támogatásra számíthat a város, további turisztikaivonzerő-fejlesztéseket is el kell indítani. Városvezetőként együttműködésre törekedne más hajdúsági városokkal, valamint a fürdővárosokkal is – hangsúlyozta Czeglédi Gyula.