Belföld

Hunvald kilépett az MSZP-ből, és függetlenként indulhat Erzsébetvárosban

Kilépett az MSZP-ből, és függetlenként indulhat az októberi polgármester-választáson Hunvald György - ez olvasható ki a politikus pénteki bejegyzéséből. Ezzel új helyzet állt elő Erzsébetvárosban: három ellenzéki jelölt is bejelentkezett a városrész vezetéséért, az egyéni körzetekben pedig továbbra sincs megállapodás.

Hunvald kilépett az MSZP-ből, és függetlenként indulhat Erzsébetvárosban
Hunvald kifogásolta, hogy az ellenzéki pártok kizárták azt a lehetőséget, hogy megmérettesse magát
Fotó: MH

Sajnos eljött az idő, amikor mindent mérlegelve, kilépek abból a közösségből, ahol 26 éven keresztül nagyon jól éreztem magam. Most sem azért lépek ki az MSZP-ből, mert ez az érzés megváltozott.(...) A mai naptól, azonban már a saját utamat fogom járni, és ezt az utat tiszteletben kell tartani mindenkinek.” - ezt írta bejegyzésében Hunvald György, majd deklarálta a választáson való indulását: „egy meghurcolt politikus csak akkor tud rehabilitálódni, ha a választók rehabilitálják. Mondjuk azzal, hogy egy választáson szavazhatnak rá”.

A jogerősen elítélt politikus a bejegyzésben bejelentette, hogy civilként folytatja a politizálást. Kifogásolta, hogy a többi ellenzéki párt elzárkózott attól, hogy ősszel megmérettesse magát, és hogy expártja, az MSZP ezzel a helyzettel "nem tudott mit kezdeni, és nem tudta megoldani a problémát". A korábbi városvezető döntését azzal indokolta, hogy nem akarta meggátolni az ellenzéki összefogást.

Áprilisban az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Momentum képviselői előálltak a közös ellenzéki polgármesterjelöltekkel, a szocialista politikus neve azonban nem szerepelt a névsorban. Hunvald akkor a bejelentésre Facebookon reagált: „Április 6 mottója: Az nevet, aki utoljára nevet", ezt követően - ahogy a pénteki bejegyzésében írja - aktivistái aláírásokat kezdtek el gyűjteni neki a polgármester-jelöltségért.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Börtönt kértek Hunvaldra

ĀNem méltó a közügyek gyakorlására – jelentette ki perbeszédében a vádat képviselő ügyész az egykori VII. kerületi szocialista polgármester perújítással megismételt büntetőeljárásában

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom