Belföld

A Fidesz felkészült az őszi önkormányzati választásra

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya pénteken összegezte az önkormányzati választásra való felkészüléshez szükséges feladatokat és minden ezzel kapcsolatos döntést meghozott - közölte a párt pénteken 

A Fidesz felkészült az őszi önkormányzati választásra
A Fidesz alkalmas és a legtöbb településen már bizonyított, eredményes polgármesterjelöltekkel készül az őszi választásra
Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

Áder János köztársasági elnök pénteken október 13-ára kitűzte az önkormányzati választásokat.

A Fidesz azt írta: felkészült az őszi önkormányzati választásra, alkalmas és a legtöbb településen már bizonyított, eredményes polgármesterjelöltekkel készül, akik a kormánnyal és a kormánypártokkal együttműködve képesek a magyar falvakat és városokat továbbfejleszteni. 

A pártnak csaknem ezer településen van fideszes vagy Fidesz által támogatott polgármesterjelöltje. Ezeken a településeken mintegy 8 millió ember él - tudatták. 

Budapesten Tarlós István főpolgármester a kormánypártok jelöltje, aki 2010 óta sikeresen vezeti a fővárost - írták, kiemelve: „Budapest minden téren fejlődik, Európa egyik legbiztonságosabb, legszebb és legdinamikusabban fejlődő városává vált”.

Közölték: a választmány megállapította, hogy a „magyar települések jövőjét is veszélyezteti az ellenzék alkalmatlansága”. Úgy fogalmaztak: „a közösnek hazudott alkalmatlan ellenzéki jelöltek mögött színlelt, álságos, hazug politikai paktumok állnak, amelyeknek legnagyobb áldozatai a magyar falvak és városok lennének”. 

A Fidesz szerint az ellenzéki pártok csak hatalmi osztozkodásra használják fel az önkormányzati választást is: településeket, kerületeket, pozíciókat osztogatnak maguk között, nem a magyar falvak és városok sorsa érdekli őket valójában, csak a saját túlélésük - olvasható a közleményben.