Belföld

Kunhalmi: Ebből elég!

Gyurcsány a DK-t fényezve okítja a szövetséges pártokat

A „fehér sapkások” által a télen elindított ellenzéki összefogás napjainkra valóságos roncsderbivé változott. Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes nyilvános tévéműsorban fakadt ki, Debrecenben pedig etikai kódexszel próbálják elérni, hogy befejeződjenek az öldöklő sértegetésekbe torkolló politikai küzdelmek.

Gyurcsány Ferenc, miközben az ellenzéki pártok módszeresen esnek egymásnak, afféle botcsinálta politológusként bocsátkozott elemzésbe közösségi oldalán, s okítja a szövetséges pártokat, persze önmagukat, a DK-t fényezve. A bukott miniszterelnök, a DK elnöke tegnap azt írta: „Gyenge párt bezárkózik, erős párt kinyitja magát. Ha bezárkózik a pártod, akkor előbb-utóbb véged van. Ha nyitsz, tovább erősödhetsz és növekedhetsz. Persze igaz, ha gyenge párt nyitja ki önmagát, az is a megsemmisüléshez vezet.” Gyurcsány egyik főemberére, Varju László alelnökre nem tért ki, aki egy kiszivárgott hangfelvételen, amely a tavalyi parlamenti választás előtt készült, MSZP-s kollégáját próbálta – némi költségtérítés, kárpótlás, vagyis lényegében vesztegetés révén – rávenni a visszalépésre. Az ügyben egyébként az ügyészség nyomozást indított.Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke még Gyurcsány „útmutatásai” előtt az ATV-ben fakadt ki a szolnoki ellenzéki burleszk okán, ahol egymás feljelentéséig fajultak a dolgok, ki jogosult használni a támogató civil szervezet nevét, s azt mondta: ebből elég! Kunhalmi szerint az ellenzéki szavazók szembeköpése, amit Szolnokon a baloldali jelöltek csinálnak. Tegnapi fejlemény, hogy az MSZP-s polgármesterjelölt, Radócz Zoltán civiljei sajtótájékoztató keretében közölték a Márki-Zay-féle mozgalom jelöltjéről, Lukácsi Katalinról, hogy „nem szolnoki kötődésű, nem is a városban él, s nem képes nyerni.”

Debrecenben a viták lezárása érdekében etikai kódex elfogadását javasolta a Jobbik, az LMP és a Momentum, hogy a lejáratás helyett programközpontú kampányolás legyen. Zuglóban, ahol Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt vezeti a kerületet, egyszerűbb módszert választottak a Magyar Nemzet szerint: egyszerűen eltávolították a honlapról a közbeszerzésekkel kapcsolatos dokumentumokat. Ám az emiatt kitört botrány miatt kedd délutánra újra láthatóvá tették. 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom