Belföld

Karácsony Gergelyék bekapcsolták a virtuális iratmegsemmisítőt

Eltűntek a XIV. kerület honlapjáról a korábban ott lévő, bárki számára hozzáférhető szerződések, közbeszerzések és más közérdekű adatok - írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergelyék bekapcsolták a virtuális iratmegsemmisítőt
Miért tüntethette el a szerződéseket Karácsony?
Fotó: Hegedüs Róbert

Karácsony Gergely (Párbeszéd) polgármester, a baloldal főpolgármester-jelöltje nemcsak a korábbi évek ügyei kapcsán titkolózik, az önkormányzati kezelésbe vett kerületi fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos legfrissebb, általa aláírt szerződéseket sem hozza nyilvánosságra, bízva abban, hogy az őszi önkormányzati választásokig nem kell kényes kérdésekre válaszolnia -írja a Magyar Nemzet.

 Zugló baloldali polgármestere nemcsak azt titkolja, hogy a két hete önkormányzati üzemeltetésbe átvett kerületi parkolással kapcsolatban milyen megállapodásokat kötött, hanem az elmúlt évek szerződéseit is elérhetetlenné tette. Zugló honlapján az önkormányzat által kötött szerződések májusban még fellelhetők voltak, de mostanra eltűntek az oldalról.

A Fidesz bírósághoz fordult

A közbeszerzések esetében is csak a 2016 előtti adatok érhetők el. Sem a polgármester, sem a jegyző nem adott választ az eltüntetésre. Nemcsak a sajtó, az önkormányzati képviselők sem kapják meg a munkájukhoz szükséges adatokat, információkat. A Fidesz képviselői rendre közérdekű adatigénylést nyújtanak be, hogy tájékozódjanak, jelenleg is van néhány folyamatban, elsősorban a parkolás üzemeltetésével kapcsolatban.

A polgármester azonban a kifizetetlen számlákról és a kintlévőségekről szóló, május eleji adatigénylést sem válaszolta meg, ezért a helyi kormánypárti képviselők a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz fordultak, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján kötelezzék Karácsonyt a kért adatok kiadására.

A polgármester először az egész adatigénylést letagadta, mígnem a saját aláírásával ellátott, haladékot kérő levél meg nem jelent a sajtóban. 

A lap forrásai szerint a baloldal főpolgármester-jelöltje arra játszik, hogy az őszi, októberi önkormányzati választásig titokban tarthassa a hozzá köthető botrányos ügyek részleteit. 

Kapcsolódó írásaink