Belföld

Nacsa: A baloldal mindenre hajlandó a hatalomért

A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy tiltsa be a külföldi szennyvíziszap behozatalát az országba, és vizsgálja meg, hogy abban milyen baloldali üzleti körök érdekeltek - mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata parlamenti képviselő hétfőn sajtótájékoztatón.

Nacsa: A baloldal mindenre hajlandó a hatalomért
Nacsa Lőrinc
Fotó: MH

A politikus kijelentette: a kormánypártok egyetértenek a kabinet céljával, hogy „Magyarország nem kér más szennyeséből”, még akkor sem, ha ezt uniós szabály lehetővé teszi. 

Úgy tűnik, hogy ezeket a kiskapukat kihasználva baloldali üzleti körök gazdagodnak azon, hogy ide hordják más szennyesét - jelentette ki. Emlékeztetett azon sajtóhírekre, amelyek szerint „a baloldal egyik embere, a Bajnai-Gyurcsány-korszak egyik tanácsadója, Winkler Gyula és köre profitál abból, hogy itt rakják le más ország szennyesét”. 

A baloldal mindig ezt csinálja: akár Magyarország és a magyar emberek életminőségének árán is hajlandó kiárusítani az országot - fogalmazott Nacsa Lőrinc. 

Hangot adott azon meggyőződésének, hogy a hatóságoknak nem szabad engedélyt adniuk külföldi szennyvíziszap Magyarországra hozatalára, és az eddig kiadott engedélyeket is felül kell vizsgálni.

 Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata parlamenti képviselő szerint a baloldal a pénzért és a hatalomért mindenre hajlandó.

A politikus a Fidesz-KDNP nevében tartott hétfőn sajtótájékoztatót, ahol kérdést kapott arról a hírről, amely szerint hangfelvételek bizonyítják, hogy Varju László (DK) pénzt ajánlott az újpesti korábbi szocialista Horváth Imrének a visszalépésért a tavalyi országgyűlési választáson.

A KDNP politikusa azt mondta: a baloldal a pénzért és a hatalomért mindenre hajlandó, „Gyurcsányék 2010 előtt és most is ezt csinálják, nem változott semmi”.

Korábban a PestiSrácok egy hangfelvételre hivatkozva úgy fogalmazott, hogy tavaly a DK-sok „megpróbálták megvenni, és amikor ez nem ment, akkor megfenyegetni” a volt MSZP-s Horváth Imrét.

A Hír TV honlapján azt írták, hogy választás rendje elleni bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség annak a hangfelvételnek a tartalma alapján, amelyben költség- és kártérítést, illetve egyéb „okosságot” ajánlott fel Varju László Horváth Imrének. Horváth Imre „nem állt kötélnek”, és biztosította Varju Lászlót, hogy egyéni baloldali jelöltként indul az országgyűlési választáson.

A PestiSrácok megjegyezte, hogy Horváth Imre végül nem jutott be az Országgyűlésbe, Varju László viszont igen.

Kapcsolódó írásaink