Belföld

Közigazgatási béremelés

A megnövekedett kormányhivatali feladatok, valamint a nyári időszak bővülő ügyforgalma okán átcsoportosításokat hajtott végre a kormány – tudatta a Miniszterelnökség

Az elmúlt években átlagosan harmincszázalékos béremelés történt a központi és a területi közigazgatás szervezetrendszerében, és amennyiben az ország gazdasági teljesítőképessége engedi, folytatjuk a béremeléseket – vetítette előre Orbán Balázs államtitkár.

Közigazgatási béremelés
Egységes a nyitvatartási rend Budapesten és Pest megyében (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Katona László

„Folyamatosan vizsgálja a kormány a kormányhivatalok működését, valamint a szolgáltatások magas színvonalának fenntarthatóságát. A megnövekedett kormányhivatali feladatok, valamint a nyári időszak bővülő ügyforgalma okán átcsoportosításokat hajtottunk végre, emellett az ügyfelek igényeit felmérve egységes nyitvatartási rendet vezettünk be Budapesten és Pest megyében” – közölte egy ellenzéki kérdésre adott írásbeli válaszában Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti válaszában. Egyértelműsítette: amennyiben úgy tapasztalják, további beavatkozás szükséges a kormányhivatalok működésében, a jövőben is megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ismeretes, az elmúlt időszakban több ellenzéki médium is sorbanállásokról, túlterhelt és csökkentett nyitvatartású kormányablakokról számolt be. A jobbikos Bencsik János ezen felbuzdulva fordult kérdéssel az illetékes tárcához. Orbán Balázs válaszában leszögezte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar emberek zökkenőmentesen és minél egyszerűbben intézhessék ügyeiket. Felidézte továbbá, hogy a 2010-ben hivatalba lépő kormánynak nem csak a magyar családok és helyi önkormányzatok eladósodásával, a leromlott közbiztonsággal, az összeomló gazdasági és pénzügyi rendszerrel kellett szembenéznie, a magyar állam működése is válságba jutott nyolc év szocialista kormányzás után. „Átláthatatlan hivatali struktúrák, összemosódott állami és önkormányzati feladatmegosztás és a papírok helyett az állampolgárokat utaztató bürokrácia jellemezte az Önök új szövetségesei kormányzásának időszakát, ráadásul a Gyurcsány-Bajnai korszakban egy havi bért is elvettek a közalkalmazottaktól” – emlékeztetett az államtitkár. Rámutatott: ezzel szemben ma már országszerte háromszázkét kormányablakban intézhetik ügyeiket az állampolgárok, továbbá országosan már tizenegy mobil kormányablak, azaz kormányablak-busz látogatja a kistelepüléseket. Az elmúlt években átlagosan harmincszázalékos béremelés történt a központi és a területi közigazgatás szervezetrendszerében, és amennyiben az ország gazdasági teljesítőképessége engedi, folytatjuk a béremeléseket – vetítette előre Orbán Balázs.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom