Belföld

Kibővíti a nemzetiségi tanulóknak szóló programot a német önkormányzat

Hallgatói támogatás

Tavaly összesen nyolcvanhat óvodapedagógus-hallgató – közülük hetvenhét német nemzetiségi – kapta meg a lehetőséget arra, hogy havi rendszerességgel jelentős összegű tanulmányi támogatásban részesüljön, míg a 2019/2020-as tanévben már csaknem négyszáz főiskolás, illetve egyetemista juthat hozzá az akár havi hetvenötezer forintos támogatáshoz.

Mindezért cserébe azt várják az érintettektől, hogy végzettségük megszerzését követően nemzetiségi óvodákban, iskolákban helyezkedjenek el, valamint azt, hogy aktívan kapcsolódjanak be különféle nemzetiségi tartalmú kezdeményezésekbe. Az új felhívás várhatóan még ebben az évben, szeptember elején jelenik meg. A program koordinálásáért továbbra is a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont – Magyarországi Német Pedagógiai Intézet felel, míg a lebonyolításért a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának (MNOÖ) hivatala felel.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom