Belföld

Fidesz-KDNP: Karácsony Gergely azonnal közölje, milyen parkolási szerződést kötött!

A zuglói Fidesz-KDNP-frakció vezetője arra szólította fel Karácsony Gergely kerületi polgármestert: haladéktalanul tájékoztassa a kerületi képviselőket, valamint a lakosokat arról, milyen újabb szerződéseket kötött a parkolási rendszer működtetésére. 

Fidesz-KDNP: Karácsony Gergely azonnal közölje, milyen parkolási szerződést kötött!
Karácsony Gergely a képviselő-testület és Zugló lakosságának háta mögött lendült akcióba
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Rozgonyi Zoltán hétfőn, a budapesti, XIV. kerületi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján elmondta: választ várnak arra a városrész vezetőjétől, milyen körülmények között, milyen szerződések alapján, milyen határidők és milyen költségek mellett működik tovább az eddig is rendkívül pazarló parkolási rendszer. 

A frakcióvezető úgy fogalmazott: a múlt héten épphogy lejárt a Zuglót pénzügyi káoszban tartó egyik parkolási szerződés, Karácsony Gergely a képviselő-testület és Zugló lakosságának háta mögött „máris akcióba lendült”. Sajtóinformációk szerint újabb, parkolással kapcsolatos szerződést kötött. 

Ráadásul a szerződések éppen a saját polgármestersége, illetve a főpolgármesteri kampány végéig szólnak. Rozgonyi Zoltán ezért megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte, hogy a kerületvezető nem törekedett a végleges megoldásra, hanem szőnyeg alá söpri a problémát. 

Azt is kifogásolta, hogy a szerződéskötést nem előzte meg sem képviselő-testületi, sem bizottsági döntés.

A politikus feltette a kérdést: Karácsony Gergely milyen felhatalmazás alapján és mire szerződött? Kik a szerződő partnerei? Miért nem válaszol arra, hogy milyen struktúrában működik a rendszer, mióta az önkormányzat múlt szerdán saját kézbe vette? - sorolta, és emlékeztetett: amikor a polgármester magához kérte a feladatot, azt állította, hogy saját hatáskörben el tudja látni. „Szó nem volt új vagy régi partnerek bevonásáról” - mutatott rá. 

Közölte: „a botrányos parkolási szerződéseken keresztül eddig napi egymillió forintba került a zuglóiaknak Karácsony Gergely alkalmatlansága”. Ezért tájékoztatást kért arról is, hogyan alakulnak ezután a parkolással kapcsolatos kiadások és bevételek.

Kapcsolódó írásaink