Belföld

Fidesz: A baloldal bukott óbudai polgármesterjelöltje véget akar vetni a közösségépítésnek

Kiss László a baloldal bukott óbudai polgármesterjelöltje le akarja váltani az óbudai civil szervezeteket és véget akar vetni az óbudai közösségépítésnek - olvasható a Fidesz III. kerületi szervezetének közleményében annak kapcsán, hogy az ellenzék pénteken megnevezte közös polgármester-jelöltjét.

Kiss László bukott baloldali politikus az MSZP óbudai polgármesterjelöltje, aki korábban szocialista önkormányzati képviselőként a Margit kórház tönkretételéhez asszisztált - mutat rá közleményében a Fidesz.

Kiss László 2014-18 között volt a 10-és számú választókörzet MSZP-s parlamenti képviselője, akit 2018-ban a baloldali pártok leváltottak, mert „nem képviselte az óbudaiakat és békásmegyerieket  a parlamentben”.     

„Leváltották és lecserélték a PM-es Szabó Tímeára. Most a baloldal ugyanezt a bukott baloldali politikust szeretné az óbudaiakra erőltetni. A Mókus utcai MSZP-s pártházban a baloldali pártok felosztották egymás között az önkormányzati képviselői helyeket, civil szervezetek még a közelébe se férhettek a pártok közötti mutyinak. Eközben az óbudai civil szervezetek és polgári pártok Bús Balázs jelenlegi polgármestert támogatják az őszi önkormányzati választáson, támogatva az óbudai közösségépítést és a megkezdett óbudai fejlesztéseket” - olvasható a kommünikében.