Belföld

Toroczkaiék a csalódott jobbikosokat várják

A Mi Hazánk Mozgalom több kisebb településen is azt reméli, hogy el tudják majd hódítani a polgármesteri posztot

Kongresszust tart Ásotthalmon a Mi Hazánk Mozgalom szombaton az EP-választás tapasztalatainak kiértékelésére a párt tagságát képviselő küldöttek számára.

Toroczkaiék a csalódott jobbikosokat várják
Dúró Dóra pártja kihasználná az EP-választáson elért eredményt
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Lapunk megkeresésére Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese azt mondta, hogy a küldöttgyűlésen arról lesz majd szó, hogy miként lehet az októberi önkormányzati választáson a lehető legjobban kihasználni azt, hogy minden előzetes várakozásnál jobban szerepelt a Mi Hazánk Mozgalom a tavaszi EP-választáson.

A párt képviselője szerint remélhetőleg októberben már a parlamenti bejutási küszöböt elérő szavazatmennyiséggel szerepelhetnek az önkormányzati választáson. Az országgyűlési képviselő szerint a Mi Hazánknak a Független Kisgazdapárttal és MIÉP-pel létrehozott pártszövetsége szavazói támogatottsága mindenképpen számíthat még további emelkedésre, mivel jelenleg ez az egyetlen jobboldali értékalapon szerveződő és Gyurcsány Ferenctől független ellenzéki erő.

Dúró Dóra azt is elmondta, hogy a Gyurcsánnyal közös esküt tevő, a DK-val közös jelölteket indító, elvtelen Jobbik politikusai közül már nem számítanak átlépőkre. Ugyanakkor viszont biztosak abban, hogy a Jobbik támogatói közül még sokan lesznek, akik a jövőben Mi Hazánk Mozgalom mögé állnak be.

A radikális ellenzéki párt elnökhelyettese szerint a tavaszi EP-választás eredményei alapján a Mi Hazánk Mozgalom a Toroczkai László polgármesterségével irányí­tott Ásotthalmon, valamint Cserháthalászon, Tiszaeszláron és Török­szentmiklóson is számít a polgármesteri posztok megszerzésére az októberi önkormányzati választáson. Dúró Dóra ugyanakkor a Magyar Hírlapnak azt is elárultak, hogy a pártjuk még nem döntött arról, melyik budapesti kerületben indít saját polgármesterjelöltet, ahogy sem született még döntés, hány fővárosi önkormányzati képviselőjelöltet indít majd a Mi Hazánk Mozgalom az őszi választáson.

Kapcsolódó írásaink

Önmagát tagadja meg a Jobbik

ĀMinden értékrendi alapot nélkülöz a balliberális táborral való együttműködés, teljesen zavaros mindaz, ami azon az oldalon zajlik, nem is érdemes velük foglalkozni