Belföld

Kétszázmillióval támogatja a kormány a józsefvárosi strand előkészítési munkáit

Kétszázmillió forint támogatást nyújt a kormány az egykori józsefvárosi pályaudvar területére tervezett tízmedencés strand- és gyógyfürdő előkészítési munkálataihoz. A Sára Botond polgármester és Kocsis Máté, a kerület országgyűlési képviselője által korábban bemutatott koncepciótervek szerint a területre egy tízmedencés gyűrű formájú fürdőt álmodtak meg, melyben gyógyászati-, és gyermekrészleg mellett élményfürdő is megtalálható lesz majd.

Kétszázmillióval támogatja a kormány a józsefvárosi strand előkészítési munkáit
Látványterv a józsefvárosi strandról
Fotó: jozsefvaros.hu

A kerületi önkormányzat honlapján, a jozsefvaros.hu-n megjelent összeállítás kiemeli: a szakvélemények volt józsefvárosi pályaudvar alatt 1300-1400 méter mélyen 70-72 Celsius fokos hőmérsékletű víz található, amelynek összetétele megegyezik a Széchenyi és Paskál fürdő alatt lévő vízzel.

Kocsis Máté, a kerület országgyűlési képviselője korábban elmondta, a beruházás az egész főváros szempontjából értékes és turisztikailag vonzó lesz, mivel a pesti oldalon a belső-pesti kerülteket tekintve nincsen elérhető közelségben strand.

Sára Botond szerint a volt józsefvárosi pályaudvar – amely jelenleg barnamezős terület – kiváló adottságokkal rendelkezik. A polgármester úgy vélekedik, hogy az előzetes vizsgálatok alapján a terület alkalmas lenne egy strand létesítéséhez, és a felmérések alapján a józsefvárosi lakosok szívesen igénybe vennék a szolgáltatást.

A koncepciótervek szerint a strand területén egy gyűrű alakú fürdőépületet alakítanának ki, közepén egy nyitott udvarral.

A létesítményben helyet kapna egy egész évben működő gyógyászati részleg, élményfürdő, gyermekrészleg, nyári strandrész, szaunák és gőzkamrák, valamint kiszolgáló egységek.

A tízmedencés fürdő mintegy ötszáz fős befogadóképességgel rendelkezne, amelyhez 200 állásos gépkocsi- és 200 állásos kerékpártároló tartozna.