Belföld

„Hazánk felemelkedésének záloga a közigazgatás”

Bürokráciacsökkentés

Olyan állam építésén dolgozik a kormány, amely szívesen fogadja a tehetséges, patrióta fiatalokat, és amelyben az ilyen ifjak szívesen dolgoznak – hangoztatta tegnap Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karának oklevélátadó ünnepségén.

Az államtitkár arról beszélt, közigazgatásunk ezeréves szervezet, hazánk felemelkedésének mindenkori záloga. Szétaprózódott rendszer volt közigazgatásunk 2010 előtt, a polgárok joggal érezhették úgy, hogy az állam nem szolgáltat, hanem bürokratikus akadályokat gördít eléjük – idézte fel Orbán Balázs. Hozzáfűzte, az elmúlt kilenc évben átgondolt stratégia mentén átalakult a szervezete, egyszerűsödött a belső felépítés és elkezdődött az állami bürokrácia csökkentése. Az ünnepségen háromszáz hallgató vehette át diplomáját.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom