Belföld

„Azzal, amit Brüsszelben műveltek, nem nekünk fordítottak hátat, hanem a magyar embereknek”

A DK-s Vadai Ágnes támadó hangú felszólalására és a párbeszédes Szabó Tímea bekiabálására is csattanós választ adott Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az Országgyűlés mai ülésén.

„Azzal, amit Brüsszelben műveltek, nem nekünk fordítottak hátat, hanem a magyar embereknek”
Dömötör Csaba nem maradt adós a válasszal Vadai Ágnes támadásaira és Szabó Tímeát is helyretette
Fotó: MH/Ficsor Márton

Azzal, amit Brüsszelben műveltek, nem nekünk fordítottak hátat, hanem a magyar embereknek és magyar érdekképviseletnek – mondta Vadai Ágnes felszólalására reagálva Dömötör Csaba. A DK-s képviselő felszólalásában úgy fogalmazott, a jelenlegi kormány bukása nemzeti érdek, és ezért ők mindent meg fognak tenni.

Dömötör Csaba válaszában azt is kiemelte, hogy a választók 53 százaléka támogatta a kormánypártokat, és bármit is gondoljanak különböző ügyekben a polgárok, biztosan nem azt várják el a megválasztott európai képviselőktől, hogy a magyar álláspontot gyengítsék.

Az államtitkár azon mondatának elhangzásakor, amelyben a kormánypártok támogatottságát hangsúlyozta, Szabó Tímea azt kiabálta közbe: „Akkor mi van?”

Dömötör Csaba nem ment el szó nélkül emellett és helyretette az ellenzéki politikust: „Tisztelt képviselő asszony, ez demokrácia, szokjon hozzá”.

Ezután a történelmi és irodalmi művek tanulmányozását javasolta Szabó Tímeának, mert azokból „azt fogja látni, hogy a magyarok sohasem támogatták azokat, akik ellenük fordultak, és a külföldi elvárásokhoz igazították a politikájukat” - mutatott rá az államtitkár.

Végül Dömötör Csaba azt is megjegyezte, hogy az ellenzéki képviselők gyakorta szaladgálnak mindenféle feliratos pólókban a parlamentben. Ezzel kapcsolatban azt javasolta, hogy vegyenek fel egy olyan pólót, amire az van írva, hogy „én is magyar vagyok”, és ha már felvették, akkor vegyék is komolyan.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink