Belföld

Dömötör: A Jobbik nem néppártosodik, hanem politikai huliganizmust folytat

A Jobbik álláspontja semmiben sem különbözik a baloldali pártokétól, a Jobbik nem néppártosodik, hanem politikai huliganizmust folytat – fogalmazott az Országgyűlés hétfői rendkívüli ülésén Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Jakab Péter felszólalására reagálva

Dömötör: A Jobbik nem néppártosodik, hanem politikai huliganizmust folytat
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtt felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Dömötör Csaba azt is elmondta, statisztikák szerint 2013-17 között több mint 900 ezerrel csökkent a szegénység kockázatának kitettek száma. Azt kérte, ha fontos a Jobbiknak a béremelés, ne akarja Brüsszelre bízni a bérek meghatározását és támogassa a kormány adócsökkentési javaslatait.

Az államtitkár úgy értékelt, a Jobbik álláspontja „mákszemnyit” sem különbözik a baloldali felszólalásoktól; szerinte a Jobbik nem néppártosodik, politikai huliganizmust folytat. Miért lenne vonzó az ilyen viselkedészavaros politizálás? - firtatta. Hozzátette: a magyarok nem a folyamatos balhékeresést szeretik, hanem a következetes munkát.

Hangsúlyozta: a felszólalás sokadik bizonyítéka a Jobbik krónikussá váló identitászavarának. Közölte, a kormány tevékenységét megerősítették a választók az európai parlamenti választáson, a Jobbik azonban látványos szabadesésben van. Meddig élnek vissza saját választóik türelmével? Addig, amíg "Gyurcsány Ferenc tűzénél melegednek", erre nem lesz könnyű válaszolni – hangoztatta.

Jobbik: A kormánypártok minden egyes dolgozótól elvettek egymillió forintot

A jobbikos Jakab Péter napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a kormány, amely szerint az ország jobban teljesít, titkolja a szegénységet. Attól félnek, hogy kiderülne, a kormánypártiak gazdagodása és az ország elszegényedése között szoros összefüggés van? - firtatta. Szerinte ma az előrejutás fokmérője Orbán Viktor személye; akit Orbán Viktor támogat, az Mészáros Lőrinc-i képességekkel is milliárdos lehet. A kormányfő elintézi az egészet annyival, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik. Jakab Péter úgy értékelt, a kormánypártok 2010 óta a korrupcióval minden egyes dolgozótól - a fideszesektől is - elvettek egymillió forintot.

Az elnöklő Jakab István szerint a képviselő nemcsak a Ház méltóságát, hanem valamennyi magyar embert megsértett.

LMP: A kormány nem állt ki a magyar emberek egészségéért

Schmuck Erzsébet (LMP) bírálta, hogy a kormány a múlt heti európai tanácsi ülésen megvétózta, hogy 2050-re az európai gazdaság karbonsemleges legyen. Értékelése szerint a magyar kormány az autó- és a német szénipar érdekeiért és nem a magyar emberek egészségéért állt ki. Nem kellett volna kiszolgáltatni a magyar gazdaságot ennyire az autóiparnak - tette hozzá.

Elmondta, 2004 óta az EU naponta átlagosan egymilliárd forintot adott Magyarországnak többek között arra, hogy az ország gazdasága fenntartható pályára álljon. Ezt azonban elmulasztotta a kabinet - jegyezte meg. A képviselő közölte azt is, a megújuló energia sokkal olcsóbb, mint az atomenergia, mert utóbbinál az egész életciklus költségeit figyelembe kell venni.

Dömötör Csaba erre úgy reagált, fontos számukra a környezet- és a klímavédelem. Elmondta, az európai csúcson nem fejtették ki, hogy az 2050-ig tett vállalások milyen pénzügyi terhekkel járnak. Akkor lehet felelős vállalásokat tenni, ha tudják, hogy az EU milyen forrásokat tud rendelkezésre bocsájtani az ipar modernizálására - mondta.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom