Belföld

Rozgonyi: Felelőtlenül gazdálkodik Karácsony

Zugló költségvetési helyzetét a helyi képviselők sem ismerik, a titkolózás oka a fideszes polgármester-jelölt szerint az, hogy a kerület immár a folyószámla-hitelkeretéből működik

A hamis ígéretek Karácsony Gergelyének olyan sok zavaros ügye van már Zuglóban, hogy Tarlós István csak ezek rendezése után hajlandó vitázni az LMP-ből az Együttön át az MSZP-ig eljutó politikussal.

Rozgonyi: Felelőtlenül gazdálkodik Karácsony
Árnyjátékos. A zuglói költségvetés helyzetét a helyi képviselők sem ismerik
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A zuglói polgármesteri hivatalból származó hírek szerint az új parkolási ellenőrzési rendszer első napja finoman szólva nem sikerült valami fényesen. Még mindig hirdetésben keres parkolóőröket a zuglói önkormányzat, ezért biztosra vehető, hogy nem sikerült felvennie elegendő új munkatársat a Karácsony Gergely vezette önkormányzatnak. A probléma meglétét látszik igazolni, hogy Zuglóban mind a polgármester, mind a jegyző elérhetetlen volt az új parkolásüzemeltetési rend első napján. A kerület képviselői eddig nem kaptak semmilyen hivatalos tájékoztatást az új rendszerről. Változás az önkormányzati hivatalban egyelőre annyiban érzékelhető, hogy szerdától két új osztályvezetőt jegyeztek be a szervezet telefonkönyvébe. Nem tudni, hogy hány embert vett fel Zugló a parkolási díjak befizetésének ellenőrzésére, és hány hiányzik még.

Zugló költségvetési helyzete Karácsonyék titkolózása miatt továbbra sem ismert még a kerület képviselői számára sem. A Fidesz zuglói polgármester-jelöltje, Rozgonyi Zoltán lapunknak elmondta, a titkolózásnak az lehet az oka, hogy Zugló – Karácsonyék rossz gazdálkodása miatt – most már valójában a kerület folyószámla hitelkeretéből működik. Mostanra elfogytak az adóbevételek, a betervezett több mint hárommilliárd forintos ingatlanértékesítési terv pedig messze nem teljesült, ami a Pillangó park pazarló beruházásával együtt felboríthatta Zugló költségvetési egyensúlyát – vélte a fideszes politikus. Rozgonyi hozzátette, a helyzetet tovább nehezíti, hogy csaknem kétmilliárd forintos be nem hajtott kintlevősége is van az önkormányzatnak, ami szintén a felelőtlen gazdálkodás számlájára írható. „Amit Karácsony ígér, annak mindig az ellenkezője igaz, Zuglóban már sokszorosan megmutatta, hogy mindenben csak hazudik. Például, amikor a Budapesti Tudományos Akadémia létrehozásáról beszél, miközben a zuglói helytörténeti műhelynek se pénze, se kiállítóhelye, se vezetője nincsen” – fogalmazott a Fidesz polgármesterjelöltje.

Karácsony Gergelynek a parkolási káosz és a Momentum zuglói jelöltállítása mellett már egy jogsértésgyanús önkormányzati céges ügy miatt is magyarázkodnia kell. Lapértesülések szerint ugyanis az önkormányzat tőkecsökkentéssel akart kivenni pénzt az egyik sporttal foglalkozó önkormányzati cégből, ezt azonban a cégbíróság nem hagyta jóvá, ezért végül olyan módot találtak ki a pénz kivételére, ami jogi aggályokat vet fel. Karácsonyék ugyanis az addig ingyen rendelkezésre átadott önkormányzati tulajdonú sportpályáját egyik pillanatról a másikra már csak jelentős pénzért adták volna bérbe a szintén önkormányzati tulajdonú sportcég számára.

Karácsony Gergely egyre több kimagyarázhatatlanul botrányos zuglói ügyét Tarlós István főpolgármester ismét nem hagyta szó nélkül. A Fidesz főpolgármester-jelöltje a Hír TV-ben közölte, bármilyen Tarlós–Karácsony-vita létrejötte attól függ, hogy a zuglói polgármester képes-e elfogadható magyarázattal szolgálni a vele összefüggésben felmerült kényes kérdésekkel kapcsolatban. „Most Karácsony polgármester úr nagy hangon kijelenti, hogy alig várja a vitát. Nem biztos, hogy az ő helyében ezt nagyon várnám… Karácsony Gergely amíg mélyen hallgat, és kétségbeesetten titkolja – ő is és a baráti médiája is – a zuglói zűrös ügyeket, amíg ott nem kapunk választ bizonyos kérdésekre, addig szó sem lehet semmiféle vitáról – szögezte le a főpolgármester.

Karácsony Gergelynek tiszta vizet kellene önteni a pohárba – véli Rozgonyi Zoltán (a képen a polgármester mögött)
Karácsony Gergelynek tiszta vizet kellene önteni a pohárba – véli Rozgonyi Zoltán (a képen a polgármester mögött)
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Kapcsolódó írásaink

Csődközelbe juttathatja Zuglót Karácsony

ĀA polgármester sem képviselői kérésre, sem pedig közérdekű adatigénylésre nem hajlandó kiadni a kifizetetlen önkormányzati számlák és kintlévőségek kimutatását

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom