Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely valljon színt a zuglói parkolás ügyében!

A Fidesz közérdekű adatigényléssel fordul Karácsony Gergely zuglói polgármesterhez, hogy kiderüljön, milyen struktúrában üzemel szerda óta a kerületi parkolás - közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Fidesz: Karácsony Gergely valljon színt a zuglói parkolás ügyében!
A hírek szerint parkolóőröket nem látni Zuglóban és tájékoztatást sem adnak - közölte Zsigmond Barna Pál
Fotó: MH/Ficsor Márton

A fideszes politikus elmondta: szerda óta hivatalosan a zuglói önkormányzat üzemeltetné a parkolási rendszert, mert lejárt az egyik „botrányos szerződés”. Szerinte azonban nem tudni, hogy a valóságban is átvette-e a feladatot a Karácsony Gergely vezette kerület, mindenesetre a hírek szerint parkolóőröket nem látni Zuglóban és tájékoztatást sem adnak.

„Hova tűnt Karácsony Gergely? Ráomlott a káosz és már ki sem látszik belőle?” - tette fel a kérdést.

A Fidesz budapesti szóvivője hangsúlyozta: hétfőn már kértek tájékoztatást Karácsony Gergelytől, ő azonban „képtelen polgármesterként viselkedni”, „semmibe veszi a zuglóiakat és mindenkit, aki a kerületben parkol”.

Közölte: ezért most közérdekű adatigényléssel fordulnak Karácsony Gergelyhez, akitől arra várnak választ, hogy milyen struktúrában üzemel szerda, azaz július 10-e óta a parkolás, hány embert vettek fel a feladatok ellátására, illetve hogyan alakulnak ezután a parkolással kapcsolatos kiadások és bevételek.

Kijelentette: Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt eddig napi egymillió forint folyt el „egy feneketlen kútba”, ráadásul a polgármester sem a szerződések felmondásáról, sem a zuglóiak ingyenes parkolásáról szóló határozatot nem hajtotta végre, pedig maga is megszavazta azokat májusban.

„Karácsony Gergelynek ideje színt vallania” - hangoztatta Zsigmond Barna Pál.