Belföld

Csődközelbe juttathatja Zuglót Karácsony

A polgármester sem képviselői kérésre, sem pedig közérdekű adatigénylésre nem hajlandó kiadni a kifizetetlen önkormányzati számlák és kintlévőségek kimutatását

Csődközelbe juttathatja Zuglót Karácsony
A parkolási káosz okozta anyagi kár egyébként feltehetően csak a jéghegy csúcsa
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Karácsony Gergely a zuglói parkolást, Puzsér Róbert pedig a zuglói polgármester morális megítélését döntötte romba az ellenzéki adok-kapok tegnapi felvonásán. Brutálisan kiosztotta Karácsony Gergelyt volt LMP-s párttársa, a most már független főpolgármester-jelöltként politizáló Puzsér Róbert, aki totálisan elvtelennek, erkölcstelennek és hazugnak titulálta Karácsonyt egy Facebook-bejegyzésben.

„A kapcsolatunk akkor tört meg, amikor 2010-ben a lakásomon a pofámba hazudtad, hogy nem leszel parlamenti képviselő, aztán négy napra rá az lettél – ekkor már tizenöt éve ismertelek, de csak itt tűnt fel, hogy hazudozol. A következő években keserűen szemléltem, amint mindent és mindenkit elárulsz, amiért és akivel egykor politizálni kezdtél, hogy te lehess a velejéig rothadt Szocialista Párt plakátarca” – írta Puzsér, aki szerint egyébként csak szocialista maffiaérdekeket szolgál az önmagát zöldpártinak hazudó Karácsony Gergely.

A Puzsértól kapott csapások mellett a valóság Zuglóban is utolérte a szocialisták párbeszédes főpolgármester-jelöltjét, miután az önkormányzat parkolással összefüggésben meghozott döntéseit még mindig nem hajtotta végre. Sem a parkolási szerződések azonnali felmondásáról szóló, sem pedig a zuglói polgárok június 13-a óta ingyenes parkolása vonatkozásában meghozott határozatokat nem hajtotta végre. Ezért egyre csak nő a káosz, és nem lehet tudni, hogy a mai naptól – amikor a kerületnek át kellene venni a rendszer üzemeltetését – hogyan lehet majd parkolni Zuglóban.

A lapunknak nyilatkozó Kovács Balázs zuglói fideszes önkormányzati képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy nem lehet tudni, július 10-től hogyan fog működni a parkolás, mivel sem a helyi lakosok, sem a képviselők nem kaptak erről semmilyen tájékoztatást. A fideszes politikus szerint jelenleg csak az tudható, hogy az önkormányzat jelentős béreket kínálva még most is kétségbeesve parkolóőröket toboroz. Ez alapján pedig arra lehet számítani, hogy az új parkolásfelügyeleti rendszer még nem lesz képes elindulni teljes kapacitással, miközben jelentős anyagi veszteségeket termel ezután is a helyi költségvetés számára. Kovács Balázs közlése szerint a zuglói Fidesz azt tartaná a legjobbnak, ha a parkolás az egész kerületben ingyenes lenne.

A parkolási káosz okozta anyagi kár egyébként feltehetően csak a jéghegy csúcsa. Már több mint másfél hónapja sem képviselői kérésre, sem pedig közérdekű adatigénylésre nem hajlandó a zuglói önkormányzat és Karácsony Gergely kiadni a kifizetetlen önkormányzati számlák és kintlévőségek kimutatását, aminek Kovács szerint az lehet az oka, hogy az önkormányzat mostanra gyakorlatilag csődközeli helyzetbe kerülhetett. Már egy adósságrendezési eljárás is folyamatban van Zugló ellen, aminek a részletei még nem ismertek, de az feltételezhető, hogy akár a nyár közepére fizetésképtelenné válhat az önkormányzat. Az ellenzéki belháború egyébként ebben a kerületben is felütötte a fejét, hiszen míg pár napja azt jelentették be, hogy a szocialista Horváth Csabát indítják a polgármesteri posztért, a legfrissebb hírek szerint a Momentum kihátrált a megegyezésből, és Janicsák István zenész mögé állna be.

Kapcsolódó írásaink

Ismét migránsokat hozott a Sea-Eye

ĀAz illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében Olaszország szorosabban együttműködne Tunéziával, és nagyobb mértékben vetne be felderítő repülőgépeket a Földközi-tenger felett