Belföld

Karácsony több százezres fizetésért keres parkolóőröket Zuglóba

Háromszázezres fizetésért toboroz parkolóőröket a zuglói önkormányzat, ugyanis szerdától már saját alkalmazottakkal kell ellátnia az üzemeltetést és az ellenőrzést. A jelentkezők azonban a versenyképes bér ellenére sem özönlenek.

Karácsony több százezres fizetésért keres parkolóőröket Zuglóba
Karácsony Gergely több határozatot sem hajtott végre a zuglói parkolást érintően
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Fidesz budapesti szóvivője, Zsigmond Barna Pál arra szólította fel hétfőn Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestert, hogy „próbáljon meg polgármesterként viselkedni”, és mielőbb tájékoztassa a lakosságot a kerületi parkolás ügyében, holnap ugyanis lejár a parkolóóra-üzemeltetési és parkolás-ellenőrzési szerződés - ez pedig azt jelenti, hogy az eddigi parkolóőrök leteszik a munkát.

Ezért is keres rohamtempóban munkatársakat az önkormányzat. A Zuglói Polgármesteri Hivatal havi bruttó 300 ezer forint alapbérért, évi 200 ezer forint kafetériajuttatásért, korlátlan hívás- és internethasználattal, utazási támogatással, munkaruhával és BKK-bérlettel foglalkoztatna parkolási ellenőröket határozatlan idejű munkaviszonyban.

Ez a fizetés egyébként megegyezik egy pályakezdő pedagógus bérével, de más fizikai munka bérezésével is igencsak versenyképes - annak ellenére, hogy a kerület gyakorlatilag a fizetésképtelenség határán áll.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a múlt hétig mindössze néhányan jelentkeztek a május vége óta futó hirdetésekre, pedig nagyon kellenének az emberek...

Zsigmond Barna Pál azt mondta: Karácsony Gergely alkalmatlansága egyre szűkülő zsákutcába viszi Zuglót. „Miközben a botrányos parkolásüzemeltetési szerződéseken keresztül napi egymillió forint folyik el, a polgármesterről úgy pattannak le az érdemi megoldási javaslatok, mint egyszeri szocialista az ajtóról” – fogalmazott a politikus Kunhalmi Ágnes MTVA-székházban történt esetére utalva.

Jelezte: Karácsony Gergely sem a szerződések felmondásáról, sem a zuglóiak ingyenes parkolásáról szóló határozatot nem hajtotta végre, pedig maga is megszavazta azokat májusban. „Sőt, ez nem először történik, már 2017-ben is született döntés arról, hogy száz óra ingyenes lesz a kerületben, aminek a végrehajtását szintén halogatja” – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink