Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely előbb Zuglóban mutassa be tudományát!

A Fidesz a 2020-as költségvetésben 32 milliárd forinttal tovább növeli a kutatás-fejlesztés és innováció támogatását.

Fidesz: Karácsony Gergely előbb Zuglóban mutassa be tudományát!
Karácsony Gergely nem sokkal a hivatalos bejelentés előtt posztolta Facebook-oldalán, hogy Győztünk
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Karácsony Gergely mielőtt tudományos akadémiák alapításába kezd, előbb Zuglóban mutassa be tudományát, a kerület polgármestereként tegye végre rendbe Zugló ügyeit! - olvasható a lapunkhoz eljuttatott Fidesz reagálásban. 

„Tegye ingyenessé a zuglóiak parkolását, mindaddig, amíg nem rendezi a parkolási káoszt, amit ő okozott a kerületnek!” Karácsony Gergely alkalmatlansága minden egyes nap milliós kárt okoz a zuglóiaknak. A Magyar Tudományos Akadémia működése biztosított, több kutatás lesz több pénzből. A 2020-as költségvetésben 32 milliárd forinttal tovább növeljük a kutatás-fejlesztés és innováció támogatását.

Karácsony Gergely szerdán, a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt tartott sajtótájékoztatót, miután a parlament az előző napi döntésével elvette az MTA-tól a kutatóhálózatát. A politikus úgy fogalmazott: az őszi önkormányzati választást követően a gazdasági élet szereplőivel és az autonóm tudományos műhelyekkel közösen „visszatesszük a tudás alapú gazdaság térképére” Budapestet.

Azt mondta, hogy a Budapesti Tudományos Akadémia nem tudja majd pótolni az államosított kutatói hálózatokat, de létrejöhet egy olyan összefogás, amelyik - elsősorban a budapesti gazdaságot érintő, magas hozzáadott értékű iparágakban - képes lehet pótolni a parlamenti döntéssel okozott veszteséget. Miután kialakítják a főváros tudásalapú stratégiáját, olyan rendszert hoznak létre, ami alkalmas az uniós források lehívására - hangsúlyozta.

Kapcsolódó írásaink