Belföld

Tarlós: Én nyugalmat akarok, megvédem a várost

„Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost. Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, »forradalmat«, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik” - írta Tarlós István főpolgármester hétfői nyílt levelében.

Tarlós: Én nyugalmat akarok, megvédem a várost
Tarlós István szerint Karácsony Gergelyt Gyurcsány irányítja a háttérből
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában politikus úgy fogalmaz: „Karácsony nem is beszél Budapest tényleges problémáiról, valószínűleg mélységében nem is ismeri azokat. A lényeg, hogy Gyurcsány irányíthassa. Gyurcsány Ferenc mindenáron vissza akarja szerezni a hatalmat, ha nem is formálisan, de úgy, mint mondjuk Teng Hsziao-ping. A történetnek ez a lényege, a többi halandzsa.” 

A nyílt levélben Tarlós István leszögezi, hogy ab ovo nem zárkózik el a vitától, de hozzáteszi, hogy „nem az ő szabályaik szerint”. „Tehát hogy »Gulyás Marcik«, Magyar Györgyök, netán maga Karácsony majd »javasolják« a témákat, utána pedig a »vitavezetők« (vagy más) a színfalak mögött a »Gerivel« esetleg megkonzultálják, betanultatják azokat, hát olyat vagy hasonlót biztosan nem játszunk” - fogalmaz a főpolgármester.

A városvezető a levélben kitér az elmúlt kilenc év eredményeire, egyebek mellett a 4-es metró befejezésére, a budai fonódó villamos megépítésére, a Széll Kálmán tér megújítására, számos közterület, közpark rekonstrukciójára, fejlesztésére, valamint már beindult, illetve beinduló fejlesztésekre, mint például a Lánchíd és teljes környezete felújítása, a Blaha Lujza tér és a Széna tér rekonstrukciója.

Nem a fővárosról szól Karácsony Gergely kampánya
Karácsony Gergely kampánya nem a fővárosról szól, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a választási folyamatban engedelmes végrehajtója Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének - mondta a harmadik ciklusára készülő főpolgármester az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Egyértelműen arra igyekeznek terelni az ellenzéki főpolgármesteri kampányban a kommunikációt, hogy ne a főváros ügyeiről legyen szó, hanem egy másik, országos politikai érdekérvényesítés előkészítéséről - jelentette ki Tarlós István, aki úgy fogalmazott: ez még csak nem is az ellenzéki előválasztást megnyerő Karácsony Gergely érdeke, hanem „nagy valószínűség szerint inkább a Gyurcsány-Apró família érdeke, amiben Karácsony csak egy engedelmes eszköz”.

A főpolgármester szerint Karácsony Gergelynek „nem az a kapott feladata, hogy várost vezessen, hanem az, hogy egy kormányellenes, vagy a Fidesz relatíve csekélyebbnek mondott fővárosi népszerűségére alapozó országos hergelést, háborúskodást, a városban örökös nyugtalanságot” próbáljon előidézni.

Tarlós István különösnek nevezte, hogy az ellenzéki oldalról azzal vádolják, hogy ő egy helytartó, végrehajtó ember, miközben több mint 25 évig le se tudta magáról vakarni az önjáró jelzőt. Főpolgármesterként súlyos konfliktusokban számos miniszterrel megküzdött az együttműködésért, Karácsony Gergely viszont „láthatólag feudális, odaadó magatartást tanúsít Gyurcsány Ferenc irányába, tehát ő egy engedelmes végrehajtó ember” a kampányban - fogalmazott Tarlós István.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom