Belföld

Fidesz: A DK módosító javaslataiból visszaköszönnek a gyurcsányi idők

Gyurcsányék ugyanazt a politikát folytatják, amivel egyszer már tönkretették az országot és a gyermekes családokat. Most is zsigerből elutasítják a 2020-as költségvetést, amely a családok támogatásának költségvetése, a meglévő családtámogatások mellett biztosítja a családvédelmi akcióterv új támogatásaihoz szükséges pénzeket is – közölte a Fidesz Varju László hétfői nyilatkozatára reagálva.

Fidesz: A DK módosító javaslataiból visszaköszönnek a gyurcsányi idők
A DK-s Varju László bírálta a kormánypárti képviselőket
Fotó: MH

A Demokratikus Koalíció alelnöke még a költségvetés parlamenti elfogadása előtt azért bírálta a kormánypárti képviselőket, mert szerinte el fogják utasítani a büdzséhez benyújtott ellenzéki módosító indítványokat.

Az ellenzéki politikus kijelentette: a kabinet felelőssége lesz, hogy jövőre még több háziorvosi praxis üresedik meg, még több kórházi osztály zár be, még kevesebb lesz a tanár és a hivatali dolgozó.

A Fidesz ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a DK módosító javaslataiból visszaköszönnek a gyurcsányi idők, amikor mindig csak elvettek a gyermekes családoktól, most is megszorításokat, pénzelvonásokat és adóemeléseket akarnak

A nagyobbik kormánypárt kiemelte, a jövő évi költségvetés két és félszer több pénzt biztosít családtámogatásokra, 770 milliárddal többet egészségügyre, 633 milliárddal többet oktatásra, mint amennyit a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés biztosított. Folytatódik az ápolók és a rendvédelmi dolgozók béremelése is.