Belföld

A legmagasabb fórumon is bukta a pert az Auróra üzemeltetője

Elutasította a Kúria a józsefvárosi Auróra Klub üzemeltetőjének a Magyar Helsinki Bizottság közreműködésével benyújtott felülvizsgálati kérelmét – tudta meg a PestiSrácok.

A legmagasabb fórumon is bukta a pert az Auróra üzemeltetője
Fotó: mh

Ez  azt jelenti, hogy a legmagasabb fellebbviteli fórumon is a hatóságok, illetve az önkormányzat által képviselt lakossági akarat győzött:  22 óra után nem lesznek hangos, alkohol- és drogmámorban ázott bulik a józsefvárosi kertkocsmában. A vendéglátó egységek által generált nem éppen konszolidált éjszakai élet visszaszorítására 2017 júniusa óta több intézkedést is hozott a helyi önkormányzat.

A Magyar Helsinki Bizottság jogi segítségnyújtásával azonban egy szintig sikerült megtorpedózni a klub üzemeltetője számára kedvezőtlen határozatokat. A VIII. kerületi jegyző határozott fellépéssel 2018 szeptemberében 200 környékbeli lakó kezdeményezésére visszavonta az Aurora Kioszk éjszakai nyitvatartási engedélyét. Persze a sorosista szervezetek a Helsinki Bizottságtól a TASZ-ig védelmükbe vették a többek közt saját és társaik összejöveteleinek is helyet adó Aurórát. A hangulatkeltéshez jó szokásukhoz híven külföldi segítséget kértek. A hisztériába még egy amerikai kongresszusi delegációt is bevontak, amelynek tagjai személyesen látogattak el a VIII. kerületbe, hogy tiszteletüket tegyék a jogvédelem és demokrácia bölcsőjében, ahol olyan szemérmetlenül gyalázták meg a jogállamiságot - írja a Pesti Srácok. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom