Belföld

„A főpolgármesternek az Alkotmány kérdésében semmi kompetenciája”

Elítélem és tisztességtelennek tartom azt a módszert, amihez az ellenzék – már nem először – folyamodik - reagált közleményében Tarlós István az Index szerdán megjelent cikkére, amiben azt latolgatták, hogy az önkormányzati választás eredményétől függhet az újabb alkotmánymódosítás.

„A főpolgármesternek az Alkotmány kérdésében semmi kompetenciája”
Az alkotmánymódosítás kizárólag a parlamenti kétharmad függvénye
Fotó: MH

Az Indexen szárnyára bocsátott hír a főpolgármester személye és az Alkotmány módosítása közti összefüggésről az ellenzék választási félelmétől diktált álnok csapongás - írta Tarlós István közleményében. 

Nem ismeretes ugyan alkotmánymódosítási szándék, de ha volna is ilyen, az kizárólag a parlamenti kétharmad függvénye, és semmi módon nem függ a főpolgármester személyétől - nyilatkozta Tarlós. A közlemény szerint „a főpolgármesternek az Alkotmány kérdésében semmi kompetenciája, szerepe nincs, akár Karácsonynak hívják, akár Tarlósnak.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom