Belföld

Fidesz: Karácsony engedje el a zuglóiaknak az elmúlt két hétben kirótt parkolási bírságokat!

A Fidesz budapesti szóvivője arra szólította fel hétfőn Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestert, hogy engedje el a parkolási bírságot azoknak a zuglóiaknak, akiket az elmúlt két hétben megbírságoltak a kerületben.

Fidesz: Karácsony engedje el a zuglóiaknak az elmúlt két hétben kirótt parkolási bírságokat!
„Karácsony Gergely ne a zuglóiakat büntesse azért, mert ő képtelen volt egy határozatot végrehajtani!”
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Hónapok óta tart a parkolási káosz Zuglóban - fogalmazott sajtótájékoztatóján Zsigmond Barna Pál, kifejtve: a képviselő-testület még májusban döntött - a Fidesz javaslatára - a botrányos parkolási szerződések felmondásáról, és arról, hogy június 13-ától a zuglóiaknak legyen ingyenes a parkolás az egész kerületben.

Ám Karácsony Gergely nem hajtotta végre ezeket a határozatokat, és nem készítette elő a további döntéseket - mondta, hozzátéve: „a zuglóiak nem értik, mi történik, nem tudják, mit kell tenniük; miközben a polgármesterük az alkalmatlan, őket bírságolják meg az utcán”.

A Fidesz budapesti szóvivője arra szólította fel a XIV. kerület polgármesterét, hogy ne a zuglóiakat büntesse azért, mert ő képtelen volt egy határozatot végrehajtani.

A kormánypárti politikus arról is beszélt, hogy a fizetős parkoláson továbbra is minden nap bukik az önkormányzat. Megjegyezte, több mint három hónapja szólították fel először Karácsony Gergelyt, hogy állítsa le a „pénzszivattyút”. Azóta még 85 millió forint ment „egy feneketlen kútba” - fűzte hozzá.

Zsigmond Barna Pál szavait azzal zárta: csak annyit kérnek Karácsony Gergelytől a további károkozás ellen, hogy az érvényes döntéseket tartsa be, addig, míg ősszel majd egy új, alkalmas polgármester rendet tesz.

Kapcsolódó írásaink