Belföld

Alapjogokért: Hátrányos az EU-nak az új országok csatlakozásának halasztása

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője hátrányosnak tartja, hogy az Európai Unió későbbre halasztotta új országok uniós csatlakozását.

Pócza István pénteken az M1 aktuális csatornán azt mondta, azzal, hogy az EU 2025-ig halasztotta Albánia és Észak-Macedónia csatlakozását, saját magát helyezi versenyhátrányba a „folyamatosan mozgolódó” Oroszországgal, Törökországgal és Szaúd-Arábiával szemben.

Albánia és Észak-Macedónia csatlakozása biztonsági kérdésekkel is összefügg. Észak-Macedónia tette például a legtöbbet a balkáni útvonalon az EU irányába érkező migránsok megállításában - tette hozzá.

Az elemző emlékeztetett arra, hogy a csatlakozási tárgyalások során harmonizálni kell a belépni kívánó ország jogrendjét az unióssal. Ahhoz, hogy ez működjön, mindig politikai akarat szükséges - vélekedett.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom