Belföld

Márki-Zay szerint a gyerek verve jó

Magyarázkodásba kezdett Márki-Zay Péter, miután egy elég felháborító nyilatkozatot tett a gyereknevelést érintően.

Márki-Zay szerint a gyerek verve jó
Márki-Zay Péter reagált az őt ért kritikákra
Fotó: Facebook

Hódmezővásárhely polgármestere múlt héten egy rádióinterjúban mondta többek között azt, hogy „nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem.” 

Botrányos kijelentését rengeteg kritika érte, így most a Facebook-oldalán kezdett magyarázkodni.

„Elfogadhatatlan számomra a gyerekek bántalmazása, ugyanúgy, ahogy a válás és az abortusz is. Mindhárom esetre igaz ugyanakkor, hogy a törvényi szabályozásnak nem az én elveimet kell követnie, mindhárom esetben elfogadom, hogy a társadalmi normák nem esnek egybe az én személyes meggyőződésemmel” - írja közösségi oldalán Márki-Zay.

Hozzátette, szerinte a „gyermekeket a legtöbb ártalom nem egy fenékreütéssel éri, hanem például a válással, szeretethiánnyal, a mindent ráhagyó neveléssel, ami nem készíti fel őket a társadalmi együttélésre (már az óvodában sem, nemhogy később a szenvedélybetegségekkel és a munkahelyi elvárásokkal kapcsolatosan).”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom