Belföld

Budapesti vizitdíjjal sokkolna Kálmán Olga

A budapesti előválasztáson mindenki bemutatta programját, ám sok konkrétumot nem árultak el terveikről az ellenzéki pankráció indulói.

Budapesti vizitdíjjal sokkolna Kálmán Olga
Dobrev Klára vette rá az indulásra a műsorvezetőt
Fotó: MH/Ficsor Márton

A Soros-egyetem egyik tanára azonban tudni véli, hogy Gyurcsány jelöltje, Kálmán Olga be fogja vezetni a budapesti vizitdíjat. A Demokratikus Koalíció jelöltjének programjáról eddig túl sokat nem tudni. Az előválasztási vitán is inkább csak ígérgetések, és nem konkrét, számokkal alátámasztott tények hangzottak el - írja a Tűzfalcsoport blog.

A lopott videókkal kampányoló Kálmán Olga egy régi, már leszavazott MSZP-SZDSZ-es ötletet elevenített fel, a vizitdíjat.

A baloldali kötődésű Hírklikk azt írja, hogy Kálmán Olga programját úgy valósítanák meg, hogy bevezetnének egy kifejezetten csak Budapestet és a budapestieket érintő vizitdíj-rendszert. Mihályi Péter közgazdász, a Soros-féle CEU vendégprofesszora kifejtette, hogy Kálmán Olga, ha a programját meg akarja valósítani, akkor „plusz forrásokra is szüksége volna”.

A vizitdíjat Gyurcsányék vezették be még 2007-ben, és a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és járóbeteg szakellátásért fizetendő biztosításon felül, az orvosi ellátás igénybevételekor az ellátott által fizetendő alkalmanként egységesen fizetendő hozzájárulást jelentette. A vizitdíjat végül 2008-ban, népszavazáson törölték el a magyar választópolgárok.

A tanár így nyilatkozik Kálmán Olga programjáról: Ennek megoldása valóban nem igényel olyan nagy anyagi ráfordításokat, a szükséges plusz pénzt pedig elő lehet teremteni, egy részét állami forrásokból, egy részét pedig magánerőből, mondjuk tartozhat hozzá például egy budapesti vizitdíj.

Az ATV ügyvédi felszólítást küldött Kálmán Olga videói miatt

Ügyvédi felszólítást küldött az ATV a Kálmán Olga Facebook-oldalán lévő kampányvideók miatt - tudta meg a hvg.hu. Gyurcsány Ferenc állítólag hétfő délután ígéretet tett arra, hogy eltávolítja azokat a videókat, amelyekben ATV-s műsorokból vágtak ki részleteket, ez azonban kedd délelőttig nem történt meg, így a felszólítás mellett döntöttek.

Miután a Demokratikus Koalícióhoz eljutott a felszólítás, a videók eltűntek Kálmán Olga Facebook-oldaláról.

Kapcsolódó írásaink

Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

ĀEngedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett a DK főpolgármester-jelöltje - Újabb jogsértő videót töltött fel! - VIDEÓK