Belföld

Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

Az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje, a Gyurcsány-párt színeiben induló Kálmán Olga törvényt sértett azzal, hogy engedély nélkül használta fel az ATV felvételét kampányvideójában.

Lopott videóval kampányol Kálmán Olga
Dobrev Klára vette rá az indulásra a műsorvezetőt
Fotó: MH/Ficsor Márton

Az igencsak neki kedvezően összevágott felvételen Tarlós István jelenlegi (és a legutóbbi felmérések szerint továbbra is kiemelkedő támogatottságú) főpolgármestert próbálja legyűrni szemtelenkedésben. Trükkös vágással kizárólag azokat a másodperceket mutatja, amikor a nézőnek úgy tűnhet, mintha a riporternő a főpolgármester fölé kerekedne.

A nemzetközi jogelv az, hogy a televíziós felvételek szerzői jogvédelem alatt állnak, és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges. Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója az Origonak elmondta, hogy Kálmán Olga nem kért és nem is kapott engedélyt a felvétel felhasználására.

Az ATV képernyőjén megjelenő felvételek a csatorna és nem magánszemélyek tulajdonát képezik, és mindenkitől azt szeretnénk kérni, hogy ezt tartsa tiszteletben - nyilatkozta a portálnak.

Kálmán Olga szombaton egy olyan felvételt tett közzé Facebook-oldalán, amely még az ATV-s műsorvezetői időszakában, az általa vezetett Egyenes Beszéd egyik adása során készült. Ezzel próbál jelenleg is támogatókat szerezni magának és gazdáinak, Gyurcsányéknak.

Úgy próbálta leplezni a lopását, hogy a felvételen kitakarta az ATV és az Egyenes Beszéd logóját. Egyértelmű: szerzői jogsértésről van szó.

Objektum doboz

Megint lopott videóval reklámozza magát

Vasárnap megismételte a szombati mutatványt, ezzel ismét szerzői jogsértést követett el. Akárcsak szombati bejegyzésében, a bukott tévés ezúttal is jogtalanul, a balliberális televíziós csatorna engedélye nélkül kölcsönözött részeket az általa vezetett Egyenes Beszédnek egyik korábbi adásából.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom