Belföld

Gyurcsány-párti tisztázatlanságok

Kálmán Olga „civilekre” hagyná a pénzügyeket

A Soros-hálózat tagjait emlegető Karácsony Gergely után Kálmán Olga is közölte, lényegében civilekre bízná a főváros pénzügyeit, teljes betekintést engedve nekik a gazdálkodásba.

Gyurcsány-párti tisztázatlanságok
Még nem tudjuk, mennyibe kerülne az utcák hetente történő felmosása
Fotó: MH/Ficsor Márton

A korrupció egyetlen ellenszere a folyamatos civil ellenőrzés, a civil szervezeteket be kell vonni a döntések előkészítésébe. A megvalósult beruházások monitoringvizsgálatát is végezzék a civilek, ennek költségét a Főpolgármesteri Hivatal állja – olvasható a Gyurcsány-párt által az ellenzéki előválasztásba benevezett Kálmán Olga úgynevezett programjában. A főpolgármesterségre aspiráló korábbi műsorvezető azt ugyanakkor már nem fejtette ki néhány nap alatt megírt értekezésében, hogy pontosan kikre, illetve mely szervezetekre gondolt, ahogy azt sem, mennyi pénzt szánna erre a tevékenységre. Hogy tisztább képet kapjunk, megkerestük a Demokratikus Koalíció sajtóosztályát, ám lapzártánkig nem kaptunk választ az egyebek mellett az utcák hetente történő felmosását és tizen­nyolcéves korig ingyenes BKV-t is ígérő Kálmán Olgát támogató párttól. Az aspiráns egyébként tegnap a nemrég EP-képviselőnek választott Gyurcsányné Dobrev Klárával kampányolt közösen, buzdítva a június 26-ig tartó ellenzéki háziversenyen való részvételre.

Egyik riválisa, a párbeszédes Karácsony Gergely egyébként korábban hasonló ötletekkel állt elő a civilek kapcsán. „Egy nyitott városházát szeretnék, ahová behívjuk a civil szervezeteket. Legyen ott a budapesti önkormányzat épületében a Transparency International, a Levegő Munkacsoport, a Greenpeace, a How To Help Humanity, akik a város érdekében dolgoznak és szolgáltatnak” – fogalmazott még januárban, az előválasztás első fordulójában, amikor még csak a szocialista Horváth Csaba volt az ellenfele. Ismeretes, az általa említett szervezetek jó része a Soros-hálózathoz köthető.

Visszatérve Kálmán programjára: a DK füzetkéjében olvasható olyan elképzelés, miszerint a parkolást fővárosi kézbe kellene venni, miközben ez Tarlós István főpolgármesternek is kiemelt célkitűzése.

Kapcsolódó írásaink

„Nem tudunk zuglói modellről”

ĀNem hisznek már Karácsony Gergelynek a XIV. kerületi romák, mert elfelejtette meghálálni azt a bizalmat, amit a cigányságtól kapott – mondta lapunknak a helyi roma vezető

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom