Belföld

Kevesen regisztráltak online az ellenzéki előválasztásra

 Kevesen - csak a budapesti választók 0,31 százaléka, 4366-an - regisztráltak online az ellenzéki előválasztásra - közölte a Sétáló Budapest 2019 pénteken.

Kevesen regisztráltak online az ellenzéki előválasztásra
A DK feltételei miatt volt rövid a regisztrációs időszak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Zaránd Péter, Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt kampányfőnöke által jegyzett közleményben úgy vélekedtek, ez a Demokratikus Koalíció (DK) által szabott feltételek miatt van.

Lényegében nem volt tájékoztatási időszak, csak egy magyarázó videó került ki az internetre, amely - szerintük - legjobb esetben is csak a politikailag legaktívabbakhoz jutott el. Keveslik, hogy a regisztrációs időszak összesen hét - a szavazási időszaktól elhatárolt - nap volt. Továbbá bonyolultnak tartják a rendszert, amely ügyfélkapu hiányában kizár hétszázezer budapesti választót - írták, hozzátéve, az ügyfélkapuval rendelkezőknek is csak 0,62 százaléka regisztrált.

A közlemény szerint az online előválasztás vonzó és innovatív lehetett volna, megvolt hozzá a megfelelő rendszer és ütemterv, de Gyurcsány Ferenc párja és a szocialisták „elgáncsolták.”

A DK elérte, hogy egy demokratikus, széles legitimitású előválasztás helyett pártszavazást tartsanak Gyurcsány Ferenc „szektájának” és a „szocialista nyugdíjasoknak”. Így friss tömegek bevonzása helyett, ugyanazok döntenek majd, akik eddig is kiválasztották „az ellenzék alkalmatlan, hiteltelen jelöltjeit”, akiket már háromszor vert meg Orbán Viktor miniszterelnök kétharmaddal - fogalmaztak a közleményben.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom