Belföld

A Fidesz-KDNP választ vár Hadházytól

A Fidesz és a KDNP felszólítja Hadházy Ákost: tegye világossá, hová kerültek a magyar emberek azon adatai, amelyeket az általa szervezett aláírásgyűjtés során szereztek meg - jelentette ki a KDNP frakciószóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten. 

A Fidesz-KDNP választ vár Hadházytól
Hadházy Ákos, a baloldali pártokkal, különösen a szocialistákkal és a Momentummal együttműködve, több százezer magyar adatait szerezte meg - mutatott rá Nacsa
Fotó: Bodnár Patrícia

Nacsa Lőrinc úgy vélekedett, a független országgyűlési képviselő lapít és érdemben nem képes reagálni a felmerült aggályokra. Egyre erősebb ugyanis a gyanú, hogy nem aláírásgyűjtésről, hanem „valami egészen másról van szó” - tette hozzá a kormánypártok nevében nyilatkozó politikus.

Emlékeztetett arra, hogy Hadházy Ákos, a baloldali pártokkal, különösen a szocialistákkal és a Momentummal együttműködve, több százezer magyar adatait szerezte meg az európai uniós ügyészséghez csatlakozást sürgető aláírásgyűjtés során.

A Fidesz-KDNP felszólítja Hadházyt: adjon egyenes választ arra, hogy valójában kik kezelik a magyar emberek adatait. Ne titkolja tovább, hogy miért egy zavaros hátterű külföldi adatkezelőnek továbbították az adatokat! - mondta Nacsa Lőrinc. Hozzátette, válaszoljon arra is, hogy milyen céllal bízták a cégre az adatfeldolgozást és esetleg „milyen piszkos munkát bíztak még rájuk.” Továbbá várják a választ arra is: hogyan fordulhatott elő, hogy nem is kötöttek szerződést a külföldi adatkezelő céggel - mondta.