Belföld

Töretlen Tarlós előnye

Az ellenzéki előválasztások végéhez közeledve a Századvég Alapítvány megvizsgálta a főpolgármester-aspiránsok népszerűségét, hogy külön-külön is látható legyen az egyes jelöltek támogatói bázisa, továbbá a kutatás tárgyát képezte a jelenlegi főpolgármester tevékenységével kapcsolatos választói elégedettség is.

Töretlen Tarlós előnye
A kutatási eredmények szerint Tarlós Istvánra a válaszadók 50 százaléka voksolna
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A kutatási eredmények szerint Tarlós Istvánra a válaszadók 50 százaléka voksolna, amely szélesebb körű támogatást jelent, mint a politikai jobboldal jelenlegi fővárosi bázisa. Ehhez képest jelentősen eltörpül a legnépszerűbb ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely támogatottsága, amely pusztán 21 százalék.

A Demokratikus Koalíció jelöltje, Kálmán Olga mindössze harmadik helyen áll a jelöltek rangsorában: a biztos szavazók 15 százaléka voksolna az egykori műsorvezetőre. Puzsér Róbert és a Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor releváns támogatottsággal nem rendelkezik: az előbbi 8, az utóbbi 6 százalékon áll a biztos szavazók körében. A felmérés kitért Tarlós István munkájának megítélésére is.

A biztos szavazók 57 százaléka elégedett a jelenlegi főpolgármester tevékenységével, amely elválaszthatatlan attól a ténytől, hogy Tarlós Istvánt kompetens, erős városvezetőként ismerhették meg az elmúlt években. A megkérdezettek 41 százaléka inkább elégedetlen a Fidesz-KDNP jelöltjének teljesítményével, míg 2 százalékuk nem foglalt állást a kérdésben.

Töretlen Tarlós István előnye
Töretlen Tarlós István előnye
Fotó: Századvég Gazdaságkutató Zrt.

Kapcsolódó írásaink