Belföld

Idén harmincezer gyerek kapcsolódhat ki az Erzsébet-táborokban

Mintegy 2500 gyermek számára már megkezdődött a balatoni vakáció, az iskolai szünidő 11 hetében pedig összesen közel 30 ezren nyaralhatnak a zánkai Erzsébet-táborban. A kormány célja, hogy az Erzsébet-táborokban tartalmas és biztonságos időtöltést nyújtson a fiataloknak az iskolai szünetben, így 2016 óta már több mint 300 ezer gyermek táborozásáról gondoskodott.

Idén harmincezer gyerek kapcsolódhat ki az Erzsébet-táborokban
Idén is változatos programok várják a résztvevőket az Erzsébet-táborokban
Fotó: MH

Az első turnusba az ország 50 különböző pontjáról érkeztek csoportok, melynek résztvevői közül több mint 800-an választották az idén először rendelkezésre álló ingyenes utazási lehetőséget - áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kedden délután kiadott közleményében.

Megjegyzik, hogy idén először két akadálymentes kisbuszt is a táborozók szolgálatába állított a táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, megteremtve ezzel a lehetőségét annak, hogy a mozgásukban korlátozott gyermekek még könnyebben eljuthassanak a 150 hektáros tábori terület minden frekventált pontjára.

Valamennyi turnusban naponta több mint 30 tartalmas és fejlesztő program közül választhatnak a gyerekek, akik a foglalkozások mellett komoly- és könnyűzenei koncerteken, színházi előadásokon is részt vehetnek, és bepillantást nyerhetnek a tudományok világába is. Közösségépítő programok is lesznek, és olyan érzékenyítő játékok szolgálják az aktív kikapcsolódást, mint a tandem biciklik, egyensúlyozó lépegetők, motoszenzorikus körök, csörgőlabdák, kooperációs ernyők és vakpingpong asztalok.

Kapcsolódó írásaink