Belföld

Fidesz: Karácsony kérjen bocsánatot a hazugsága miatt!

A Fidesz elvárja Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestertől, hogy kérjen bocsánatot, amiért hazudott a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylésük ügyében - közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Fidesz: Karácsony kérjen bocsánatot a hazugsága miatt!
Fidesz: Karácsony Gergely hazudott a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylés ügyében
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Felidézte: pénteken jelentették be, hogy bírósághoz fordultak, mert Karácsony Gergely nem teljesítette a közérdekű adatigénylésüket. Kovács Balázs, a Fidesz-KDNP XIV. kerületi önkormányzati képviselője azért fordult a polgármesterhez, hogy megtudja, mennyi kifizetetlen számlája és kintlévősége van az önkormányzatnak.

„Már eleve az sem normális, hogy ezeket az adatokat nem teszik hozzáférhetővé egy képviselő számára, titkolóznak, nem biztosítják az átláthatóságot” - tette hozzá Zsigmond Barna Pál.

A Fidesz pénteki bejelentése után azonban Karácsony Gergely egyszerűen letagadta az egész ügyet, azt közölte, hogy nem érkezett az önkormányzathoz adatigénylési kérés - mondta a szóvivő, aki erre válaszul dokumentumokat mutatott be hétfőn, köztük Kovács Balázs adatigénylését és Karácsony Gergely válaszát.

A polgármester „a saját aláírásával válaszolt a szerinte nem létező kérésekre”, a határidő meghosszabbítását kérte, „de azt sem tartotta” - fogalmazott Zsigmond Barna Pál, megjegyezve, hogy ezért fordult a Fidesz a bírósághoz.

Kapcsolódó írásaink