Belföld

A jövő évi büdzsé a a családok és az adócsökkentés költségvetése lesz

A jövő évi költségvetésről is beszéltek napirend előtt képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén.

A jövő évi büdzsé a a családok és az adócsökkentés költségvetése lesz
Bánki Erik az Országgyűlésben beszélt a jövő évi költségvetésről
Fotó: MH

Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a családok és az adócsökkentés költségvetése lesz a jövő évi büdzsé, a kormány 2010 óta elkötelezett az adócsökkentés politikája mellett.

A költségvetés és a gazdaságvédelmi akcióterv megerősíti a családok helyzetét, megvédi a gazdaság szereplőit és jelentősen javítja a magyar vállalkozások versenyképességét - jelentette ki.

Azt mondta: az elmúlt időben meghozott intézkedések eredményeként a magyar gazdaság az uniós átlagot meghaladó mértékben növekszik. A magyar emberekkel és vállalkozásokkal összefogva, őket támogatva kell építeni olyan gazdaságot, amely biztosítja, hogy ha válság jön, a magyar emberek a lehető legkevésbé érezzék meg annak hatásait - közölte. 

Tállai András államtitkár elmondta: a kormány olyan költségvetést nyújtott be, amely elsősorban a családoknak nyújt biztonságot, célja, hogy családbarát hazát teremtsen a magyar embereknek. A másik hangsúlyos elem a gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak biztosítása, hogy megvédjék a gazdaságot egy esetleges lassulástól, valamint megóvják az eddig elért eredményeket - magyarázta. Hozzátette: szigorú és fegyelmezett költségvetési politikát folytatnak a jövőben is.

Kapcsolódó írásaink