Belföld

Király Gábor cáfolja, hogy polgármesterjelölt lesz

Sajtóhírek szerint a Fidesz a 108-szoros magyar válogatott labdarúgót, Király Gábort kérte fel, hogy induljon el a párt színeiben a szombathelyi polgármester-választáson. A kapus később azonban cáfolta a híreszteléseket.

Király Gábor cáfolja, hogy polgármesterjelölt lesz
Király Gábor idén hagyott fel a profi labdarúgással
Fotó: DPPI/BACKPAGE IMAGES Ltd/KIERAN McMANUS

A 24.hu értesülései szerint az ügyben még nem történt végleges döntés, de a nagyobbik kormánypárt hosszú ideje igyekszik megtalálni a megfelelő jelöltet az őszi önkormányzati választásra, a polgármesteri posztot 2010 óta betöltő Puskás Tivadar helyett.

Király Gábor Szombathelyen született, 1993 novemberében írta alá első profi szerződését a Haladásnál, amelynél akkor négy évet töltött el. Ezt követően légiósnak állt, s 18 évig az is maradt. Többek között védte a német Hertha, a Leverkusen, az angol Crystal Palace, a Burnley, valamint a Fulham kapuját is. 2015 nyárán tért haza a Haladáshoz, és idén május 22-én jelentette be, hogy 43 évesen, 108 válogatott mérkőzéssel a háta mögött befejezi aktív pályafutását.

Király közleményben cáfolta a jelöltséget

Az egykori kapus közleményét változtatás nélkül közöljük:

„26 évnyi profi labdarúgó karrier után jelenleg a szabadságomat töltöm, a visszavonulásom bejelentése óta nem adtam nyilatkozatot, interjút! Ez a közlemény is azért született, mert rólam megalapozatlan hír jelent meg számos hazai oldalon. Minden hiteles információ velem kapcsolatban a hivatalos oldalamon, a kiralygabor.eu-n érhető el! Kérem az adott médiumokat ne éljenek vissza a nevemmel, velem kapcsolatban ne hozzanak le légből kapott információkat!

Maradok továbbra is a sport elkötelezett híve!

Tisztelettel: Király Gábor” 

Kapcsolódó írásaink