Belföld

Orbán Balázs: Hatékony államra van szükség

Hatékony államra van szükség - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) rendezett konferencián.

Orbán Balázs: Hatékony államra van szükség
Orbán Balázs az Új utakon a közszolgálati személyzetpolitika - a kormánytisztviselők jogállásának új szabályai című tanácskozáson vett részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Orbán Balázs az Új utakon a közszolgálati személyzetpolitika - a kormánytisztviselők jogállásának új szabályai című tanácskozáson közölte: 1945 után a politika és a közigazgatás különválasztását tagadó totális állam koncepciója nagyon sok kárt okozott. 

A rendszerváltozás utáni baloldali kormányok az államot szükséges rosszként fogták fel, ezért politikájuk nem az építéséről, hanem a leépítéséről szólt - mondta. „Mi azonban úgy gondoljuk, hogy az állam nem probléma, hanem a megoldás része” - fogalmazott, hozzátéve: nem az az apparátus mérete, hanem a hatékonysága a lényegi kérdés. 

A közigazgatás átalakítása 2010 óta az erős, hatékony, modern és nemzeti állammodell megvalósítását szolgálja - hangsúlyozta.

Kapcsolódó írásaink