Belföld

Megkezdte működését a Magyar Honvédség kiberakadémiája

Megkezdte működését a Magyar Honvédség kiberakadémiája a szentendrei Altiszti Akadémián.

Megkezdte működését a Magyar Honvédség kiberakadémiája
Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j2), Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára (j3), Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka (b2) és Kovács László dandártábornok, a Magyar Honvédség Kiberakadémiájának vezetője (j) megtekinti a tantermeket az intézmény bemutatóján a honvédség szentendrei Altiszti Akadémiáján 2019. június 13-án
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a kiberakadémia csütörtöki bemutatóján azt hangsúlyozta, hogy napjainkban már minden elektronikusan működik, az orvosi ellátástól a közlekedésen át a nyilvántartásokig. 

A kibertérben működtethetnek például blokkoló rendszereket, amelyek kihathatnak a műveleti feladatok végrehajtására, de akár az állami működést is megzavarhatják - közölte.

A miniszter azt mondta: a honvédelmi és haderőfejlesztési program újabb állomásához érkeztek.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom