Belföld

Fidesz: Európa jövőjét a magyar emberek által kijelölt irányba kívánjuk alakítani

„Az európai parlamenti választáson a magyar emberek arra hatalmaztak fel minket, hogy küzdjünk a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért és a keresztény kultúra megvédéséért” - szögezte le a Fidesz csütörtökön, közleményben.

Fidesz: Európa jövőjét a magyar emberek által kijelölt irányba kívánjuk alakítani
Fidesz: A mandátum kötelez bennünket
Fotó: MH

A nagyobbik kormánypárt szerint ez a mandátum kötelezi a Fideszt, hogy mindent megtegyen azért, hogy ezek a célok bekerüljenek az Európai Unió jövőjét megalapozó stratégiai dokumentumokba és érvényesüljenek a brüsszeli döntéshozatalban is.

Ezért a Fidesz-KDNP teljes mértékben támogatja a kormány ma bejelentett módosító javaslatait az Európai Unió következő ötéves stratégiájához.

„Ez csak az első lépés, tovább fogunk dolgozni itthon és az Európai Parlamentben is azért, hogy megvédjük Európát és Magyarországot a bevándorlástól” - szögezte le a Fidesz, hozzátéve: az elmúlt napokban az is világossá vált, hogy az EP-mandátumot szerzett ellenzéki pártok azonnal az EP bevándorláspárti erőihez csatlakoztak: „Gyurcsányné, Gyurcsány, a szocialisták és a momentumosok első útja is a bevándorláspárti szövetségeseikhez vezetett: a DK és az MSZP az európai szocialistákkal, a Momentum a liberális ALDE-val borul össze. Ezek célja, hogy migránsokkal telepítsék be Európát” - emelte ki a Fidesz.