Belföld

Karácsony melegbár megnyitását is támogatná a Városháza épületében

Megválasztása esetén kinyitná a városházát a civil szervezetek, közösségi terek előtt Karácsony Gergely. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szlovén példára hivatkozva akár egy melegbár megnyitását is támogatná az épületben.

Karácsony melegbár megnyitását is támogatná a Városháza épületében
Karácsony Gergelynek érdekes elképzelései vannak a nyitott városvezetésről
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az Index tegnap terjedelmes interjút készített Karácsonnyal, melyben az előválasztásról és főpolgármester-jelölti programjáról is beszélt. Arra a kérdésre, főpolgármesterként mi lenne az első dolga, többek közt az is említette, hogy nyitottá tenné a városházát:

„Borzasztó üzenete van annak, hogy Budapest legértékesebb telke jelenleg egy parkoló. Olyan Budapestet szeretnék vezetni, amely szimbolikusan és a valóságban is nyitott. A nyugat-európai példákat követve nyitott városházát üzemeltetnék, amelynek a kertje nem parkoló, hanem közpark, ahol a civil szervezeteknek is van irodájuk, ahogyan kávézóknak és egyéb közösségi tereknek jut hely” - fogalmazott Karácsony Gergely, majd mondott egy konkrét példát is, amiből következtethetünk, milyen típusú közösségi tereknek adna helyet az épületben:

„Amúgy a ljubljanai polgármester kifejezetten kérte tőlem, hogy mondjam el Tarlós Istvánnak, hogy ott a Városháza aljában egy melegbár működik. Eddig nem volt módom átadni ezt az üzenetet” - közölte az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy Tarlós István városvezetési szemléletét idejétmúltnak tartja.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony árulása

ĀA párbeszédes polgármester, aki a NER fogságából szabadítaná ki a fővárost, Zuglót csődbe viszi, húsz nap alatt 1,3 milliárd forintot élt fel a kerület a fővárostól kapott pénzből

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom