Belföld

Fidelitas: Karácsony valóban 7 millióval „tapasztotta be” a volt jegyző száját?

A Fidelitas arra vár választ Karácsony Gergely zuglói polgármestertől, hogy valóban 7 millió forinttal „tapasztotta-e be a volt jegyzője száját.

Fidelitas: Karácsony valóban 7 millióval „tapasztotta be” a volt jegyző száját?
Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke (b) jegyző feliratú, egy pénzköteget ábrázoló képpel letakart szájú embert mintázó kartonfigura mellett áll a XIV. kerületi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján
Fotó: MTI/Kovács Attila

Borbély Ádám, a szervezet budapesti elnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: kedden nyilvánosságra került, hogy Karácsony Gergely - a XIV. kerület polgármestereként - a „botrányos parkolási szerződések” miatt rúghatta ki előző jegyzőjét, amelyek napi egymillió forint veszteséget okoznak Zuglónak. Vajon hová tűnik ez a rengeteg pénz? - vetette fel.
Borbély Ádám szerint Karácsony Gergely már a szerződések aláírásakor tudhatta, hogy baj lesz, mégsem lépett közbe, szerdai hírek szerint pedig a jegyző hétmillió forinttal és titoktartási szerződéssel távozott - jegyezte meg Borbély Ádám.

„Választ várunk Karácsony Gergelytől: valóban hétmillió forinttal tapasztották be a volt jegyző száját? Tényleg azt hitte, hogy a jegyző eltávolítása a megoldás a parkolási botrányra? A szőnyeg alá akarta söpörni a problémát?” - kérdezte a Fidelitas budapesti elnöke, aki egy jegyzőt formázó, a szájában pénzköteget tartó kartonfigurával szemléltette az esetet.

Borbély Ádám szerint az eset újabb bizonyíték arra, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan Zugló vezetésére.

A Fidelitas sajtótájékoztatóját követően a Zuglói Polgármesteri Hivatal közölte, helyreigazítást kérnek a Magyar Nemzettől a lapban szerdán megjelent cikk miatt, melyre a délutáni eseményen elhangzott állításait a Fidelitas is alapozta.

A XIV. kerületi polgármesteri hivatal szerint a szóban forgó írás hazugságokat tartalmaz, és amennyiben az újság a helyreigazítási kérelemnek nem tesz eleget, úgy peres úton kényszerítik ki azt.