Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely ne sumákoljon!

A Fidesz budapesti szóvivője felszólította Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestert, ne sumákoljon a kerületi parkolási botrányban, fedje fel a parkolási szerződést előkészítő jegyző eltávolításának körülményeit. 

Fidesz: Karácsony Gergely ne sumákoljon!
Valószínűleg Karácsony Gergely is tudhatta, hogy baj lesz, mondta a Fidesz budapesti szóvivője
Fotó: Bodnár Patrícia

Zsigmond Barna Pál keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a zuglói parkolási botrány ahelyett, hogy megoldódna, „egyre zavarosabbá válik”, a XIV. kerületieknek napi egymillió forint veszteséget okoznak „a botrányos szerződések”. Karácsony Gergely polgármester pedig alkalmatlan arra, hogy rendet tegyen - jelentette ki. 

Hozzátette: valószínűleg Karácsony Gergely is tudhatta, hogy „baj lesz”, a szerződésekből, erre utal az, hogy nem sokkal a szerződéskötés után „kirúgta” a jegyzőt. Arra kíváncsiak, pontosan miért „rúgta ki” a jegyzőt, ennek van-e köze a botrányos szerződésekhez, kapott-e lelépési pénzt és ha igen, mennyit a jegyző és aláírattak-e vele titoktartási szerződést - sorolta a Fidesz budapesti szóvivője. 

Karácsony Gergely „ne sumákoljon, fedje fel a jegyző eltávolításának körülményeit”, és tegye ingyenessé a parkolást, „amíg egy új polgármester nem tesz rendet” - fogalmazott a kormánypárti politikus. 

Karácsony Gergely: Zuglóban minden parkolási adat és szerződés nyilvános
Zuglóban a parkolással kapcsolatos minden adat és szerződés nyilvános - közölte Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármester kedden  Zsigmond Barna Pál szavaira reagálva. 
Karácsony Gergely közölte, aki „sumákol” parkolásügyben, az Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester, ugyanis „az előbbi nem hagyta az egységes fővárosi parkolási rendszer bevezetését, az utóbbi pedig eleget tett ennek az elvárásnak”. 
„Zsigmond Barna Pál a sajtótájékoztatók tartásának gyakorlása helyett kopogtasson be kérdéseivel először hozzájuk, azaz főnökeihez” - tette hozzá az ellenzéki politikus.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom