Belföld

Előválasztás: egyre durvább adok-kapok

Karácsony „baromira unja a játszmát, hogy azt méricskélik, melyikük a legnagyobb kicsi”, Puzsér szerint viszont a zuglói polgármester a legjártasabb az árulás művészetében

Gyurcsány Ferenc és Kálmán Olga polgárháborús valóságshow színterének szánják Budapestet – írta Puzsér Róbert az újra kibontakozó főpolgármester-előválasztási casting kapcsán, amelyre már Schmuck Andor is bejelentkezett.

Előválasztás: egyre durvább adok-kapok
Karácsony mellett Horváth Csaba, aki az előválasztás első fordulójában kiesett
Fotó: Bodnár Patrícia

Régóta mondjuk, hogy Gyurcsány irányítja az ellenzéket, egy éve még mindenki heherészett ezen, a parlamentben is, mindenki kézzel-lábbal tagadta vagy kigúnyolta ezt az állítást, most pedig meg kell nézni, ki a főnök – jelentette ki Kocsis Máté vasárnap a Hír TV-ben. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője hozzátette, mostantól minden, ami a következő években vagy hónapokban történik, Gyurcsány Ferenctől fog kiindulni, a jelölésektől elkezdve a politikai alkukon át, minden. Gyurcsány visszavette a teljes uralmat az ellenzék felett – szögezte le Kocsis Máté. Megjegyezte, nem a kormánypártok és az ellenzék viszonyában, sokkal inkább a baloldalon történt átrendeződés, Gyurcsány nem a Fideszt győzte le, hanem a Magyar Szocialista Pártot.

Puzsér Róbert közösségi oldalán azt írta, Gyurcsány Ferenc és Kálmán Olga, a DK új főpolgármester-jelöltje polgárháborús valóságshow színterének szánják Budapestet. A sors iróniája, hogy az előválasztás folyamatát korábban még Karácsony siettette, most meg kapálózik, hisz körmére ég az általa kikényszerített szűk határidő, négy különböző vitát akar lefolytatni két hét alatt – mutatott rá Puzsér. Mint fogalmazott: „Karácsony hirtelen rájött, hogy nem ő tartott fegyvert az én fejemhez, hanem Gyurcsány az övéhez.” Az ellen-zék szempontjából a legtragikusabbnak azt tartja, hogy amíg Gyurcsány Ferenc vezeti az ellenzéket, addig az adott szónak nincs értéke. Karácsony kapcsán úgy fogalmazott: „Többször hazudott bele a pofámba meg a médiába, mint Lord Petyr Bae­lish a Trónok harca öt évada során.” A DK-s „merényletről” azt írta, „képes lennék Karácsony Gergelyt megsajnálni, ha ismernék bárkit, aki jártasabb a cserbenhagyás, a hátbadöfés, a méregkeverés és az árulás művészetében. A zuglói polgármester megtette már a fentieket Schiffer Andrással, Juhász Péterrel és Botka Lászlóval is, s mindig oly precízen, hogy underground-értelmiségi bölcsészjelmezére egyetlen csepp vér se hulljon”. A Sétáló Budapest programmal színre lépő tévés az új jelöltről, Kálmán Olgáról közölte, „ha a DK droidjai azt képzelik, hogy egy riporternő szuggesztív energiavámpíromságából Orbán Viktorral szemben sikeres várospolitika képezhető, akkor végzetesen nagyot tévednek.”

Az ellenzéki castinggal összefüggésben Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök az ATV-ben próbálta megmagyarázni, miért hátráltak ki Karácsony mögül. Gyurcsány azt állította, a tagság nyomására kényszerültek megváltoztatni álláspontjukat, mert látható, hogy Karácsony mögül „elfogyott a támogatás.” A zuglói polgármester erre szintén az ATV-ben úgy reagált, „baromira unja azt a játszmát az ellenzéki térfélen, hogy azt méricskéljék, melyikük a legnagyobb kicsi.” Egyébként újabb szereplő, Schmuck Andor, a Tisztelet Társaság elnöke is jelezte, hogy indulni akar az előválasztáson.

Az ellenzéki játszmákat újabb kínos ügy árnyékolja be. Hét év börtönre ítélte adócsalás és más bűncselekmények miatt egy megismételt elsőfokú eljárásban a bíróság azt a vállalkozót, aki a csaknem félmil­liárd forintos áfacsalási ügy nyomozati szakában a hatóságoknak elmondta: a Gyurcsány-kormány idején folytatott csalássorozat sokáig a szocialisták politikai védelmét élvezte, és a feketepénzek egy része az MSZP pártkasszájába került – írta a Pestisracok.hu. A tanácsvezető a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte a bissau-guineai „áldiplomata”, F. Attila letartóztatását.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom