Belföld

Sallai R. Benedek kilépett az LMP-ből

Kilépett az LMP-ből Sallai R. Benedek - az egykori országgyűlési képviselő, korábbi országos elnökségi titkár, akit tavaly egy fegyelmi eljárás után első fokon ugyan kizártak már a pártból, ám ezt sikeresen megfellebbezte, a közösségi oldalán jelentette be döntését szerdán. 

Sallai R. Benedek kilépett az LMP-ből
Sallait régóta csak a dac tartja a pártban
Fotó: MH

Sallai R. Benedek a kilépése végső indokaként az ügyvezető elnökség döntését hozta fel, amely szerint felbontják a támogatási szerződést Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölttel. Az egykori képviselő szerint ugyanis az ügyvezető elnökség az alapszabály értelmében ilyen döntést nem hozhatott volna. 

„Már jó ideje csak az a dac tartott itt, hogy tovább legyek, mint a mandátumtolvaj, szószegő Hadházy Ákos és Szél 'Mandátumtolvaj' Bernadett” - írta a párt két korábbi társelnökéről, akik mindketten kiléptek már az LMP-ből az ellenük zajló fegyelmi eljárások miatt. 

Tavaly Sallai R. Benedek ellen is indult eljárás, miután a párt egy visszalépett képviselő-jelöltjének etikai bizottsági meghallgatásán nekitámadt 
Hadházy Ákosra. Ennek a következménye lett az első fokú kizárása.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom